Hoe werkt een autolening?

Als je niet genoeg spaargeld hebt voor een nieuwe auto , is een lening ook een optie. Maar waar moet je op letten en welke voorwaarden moet je goed vergelijken? We zetten een aantal aandachtspunten voor je op een rij.

Totale rente
De lening met het laagste rentepercentage is niet per se de goedkoopste lening. Een lening met een lage rente maar een lange looptijd kan uiteindelijk duurder zijn dan een lening met een hoog rentepercentage en een korte looptijd. Ook kunnen er bijkomende kosten gelden, zoals een boete als je de lening eerder aflost.

Het maximaal te lenen bedrag
Bij het aangaan van een lening wordt onder andere gekeken naar je inkomen, je leeftijd en je maandlasten. Aan de hand daarvan wordt bepaald hoeveel je maximaal kunt lenen. Als je bijvoorbeeld een tijdelijk contract hebt of zelfstandig ondernemer bent, zou het kunnen dat je bij de ene financieringsmaatschappij meer kunt lenen dan bij de andere. En als je ouder bent, kunnen er extra voorwaarden gelden.

Huurkoop of persoonlijke lening
Bij huurkoop word je pas juridisch eigenaar van de auto als je de totale lening afbetaald hebt. Vaak zijn je maandlasten in dit geval relatief laag, omdat je een aanbetaling kunt doen of een slottermijn kunt afspreken ter hoogte van de inruilwaarde van de auto. Het risico is echter dat je auto terug kan worden gevorderd als je niet op tijd betaalt. Je hebt in dat geval geen auto meer en bent ook het geld kwijt dat je tot dan toe betaald hebt.

Bij een persoonlijke lening betaal je een vast bedrag per maand, heb je een vaste rente en een vaste looptijd. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Bij een persoonlijke lening is een slottermijn niet mogelijk.

Door bovenstaande mogelijkheden goed uit te zoeken, kun je een weloverwogen keuze maken. Online kun je eenvoudig verschillende kredietverstrekkers, zoals Findio, met elkaar vergelijken en een aantal offertes opvragen. Zo weet je snel wat het beste bij jou en je specifieke situatie past.

Let op: Geld lenen kost geld. 123Autos.nl is niet aansprakelijk voor de inhoud van dit bericht.

Private lease als alternatief voor een autolening?

Een alternatief voor bovengenoemde opties is private lease zoals aangeboden op Privateleaseaanbieders.nl. Waarschijnlijk heb je daar vast wel eens eerder over gehoord, aangezien deze manier van financiering steeds populairder wordt in Nederland. Maar wat is private lease eigenlijk? Met privé lease kun je voor een vast bedrag per maand een gloednieuwe auto rijden. Beschik je dus niet over voldoende liquide middelen, dan biedt private lease uitkomst.
De populariteit omtrent het particulier leasen is er niet voor niets. Het is namelijk heel erg simpel. Je kiest hoelang je de auto wilt gaan rijden (12 – 60 mnd.) en bepaald hoeveel maandelijkse kilometers je verwacht te maken. Verder kun je bij sommige leasemaatschappijen enkele opties aankruisen en dan is het contract opgesteld. Het maandtarief is zoals gezegd een vastbedrag per maand waarbij je geen omkijken hebt naar onderhoud, verzekering, reparaties en wegenbelasting. Het enige wat je zelf dient te betalen is de brandstof.

We willen je echter wel op wijzen dat een private lease contract wordt geregistreerd als persoonlijke lening. Hierdoor kun je eventueel een lagere hypotheek verkrijgen. Verwacht je dus binnenkort een flink bedrag te gaan lenen, dan is private lease misschien niet de juiste keuze. Tenslotte, als je geïnteresseerd bent in het particulier leasen van een auto, dan doe je er goed aan verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Een Fiat 500 kan, zonder dat je het weet, bijvoorbeeld € 10 euro goedkoper zijn bij de ene aanbieder. Per jaar betreft dat al een flinke besparing.

Comments are closed.

---