Een laadpaal kopen? Een goed idee!

Laadkompas is een van de bedrijven in ons land waar je terecht kan voor een laadpaal thuis. Een elektrische auto kan je om meerdere redenen kopen. Wellicht ga je voor een milieuvriendelijker vervoermiddel dan een exemplaar met verbrandingsmotor. Uiteraard kunnen het ook fiscale redenen zijn, zoals een lager fiscaal privé-gebruik of subsidie bij aankoop. Ook de verwachting dat op kortere termijn de markt voor tweedehands auto’s met benzinemotor zou kunnen instorten is een reden om over te gaan op elektrisch. Maar welke reden jij ook hebt voor een elektrische auto, ook over het opladen moet je beslist even nadenken. Laadkompas kan je daarbij helpen.

 

Een elektrische auto via het stopcontact?

Misschien zie je het inmiddels met enige regelmaat, een elektrische auto voor de deur, waarin een kabel zit die door de brievenbus loop. Ook de buitendeur of een raam kan wat openstaan zodat de kabel via het stopcontact de auto kan opladen. Het is derhalve mogelijk, maar het is de vraag of jij dat wel wil. In de eerste plaats duurt het behoorlijk lang voordat je op deze manier de auto weer voldoende energie hebt geleverd. Ook vraagt het opladen van een auto behoorlijk wat power zodat het mogelijk is dat de stop of groep doorslaat op het moment dat jij ook een ander apparaat binnen gaat gebruiken. Ook het feit dat je in de nacht de kabel moet laten zitten om de accu volledig op te laden is beslist geen veilig gevoel. Er bestaat een goed alternatief: de laadpaal.

 

Wat je moet weten over een laadpaal

Een laadpaal zit op een andere stroomgroep dan de elektriciteit thuis. Daardoor kan je accu veel sneller worden opgeladen. Zelfs het meest basis model laadpaal bij je thuis is al in staat via een vaste kabel je auto in beperkte tijd op te laden. Kies je voor een moderner model met diverse functionaliteiten dan kan je bijvoorbeeld ook zonder vaste kabel opladen en stroomkosten verrekenen.

 

Ook de plaatsing van een laadpaal thuis kan inmiddels op diverse manieren. De staande laadpaal is het klassieke model maar ook een hangende exemplaar is inmiddels mogelijk. Als je gaat voor een laadpaal thuis is het van belang welke aansluiting nodig is voor jouw auto. Die zijn namelijk niet allemaal gelijk. Informeer derhalve bij de leverancier of zoek een keuzehulp op het internet. Een zakelijke laadpaal heeft vaak meer mogelijkheden zoals meerdere aansluitingen die tegelijk kunnen worden gebruikt en vandalisme-bescherming omdat ze op meer afgelegen plaatsen komen te staan. Voor die extra’s moet je uiteraard ook extra betalen.

 

De prijzen van een laadpaal

Uiteraard hangt de prijs van een laadpaal thuis af van een aantal factoren en zal je niet verwachten om hier een exacte prijs te horen die past bij de auto die jij zou willen kopen. De prijs is ook afhankelijk van de extra’s die jij wil hebben en deze wijze waarop de laadpaal thuis moet worden geïnstalleerd. Een muisklik naar een leverancier maakt je al snel duidelijk dat een prijs van minder dan € 1.000 tot de mogelijkheden behoort.

Dit reclame-artikel is geplaatst door (SanderW013), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

 

Comments are closed.

---