Slecht rijgedrag

Oud burgemeester Ivo Opstelten van Rotterdam wil autorijders, die hufterig gedrag vertonen wellicht in de toekomst gaan aanpakken door dit onder het strafrecht te laten vallen.

Wat is slecht rijgedrag?

Daarbij wordt gedacht aan rechts inhalen, bumperkleven, door rood rijden en een combinatie hiervan. Door deze overtredingen in het strafrecht op te nemen kunnen hiervoor hogere boetes worden uitgeschreven en zelfs rijopzegging en celstraffen worden opgelegd. PvdA, en VVD willen dat deze verkeershufters snel harder kunnen worden aangepakt. Het CDA wil zelfs , dat deze “boetedoeners`uit de anonimiteit kunnen worden gehaald. Een definitieve beslissing hierover is echter door Opstelten nog niet genomen. Door werkdruk en onderbezetting van de verkeerspolitie en politierechter worden kleinere overtredingen niet of nauwelijks aangepakt. Het zou daarom wenselijk zijn meerdere hufterige verkeersovertredingen door een chauffeur in een bepaalde periode, in het strafrecht op te gaan nemen.

Men relativeert het eigen rijgedrag

Opmerkelijk is echter wel, dat menige chauffeur eigen gedrag in het verkeer meestal vergoelijkt, zo is de praktijk. Het laatste woord hierover ligt aan de regering om hierover een definitief besluit te gaan nemen.

Bron: Metro

Door slecht rijgedrag ontstaan onnodig veel aanrijdingen blijkt in de praktijk. Nog snel even inhalen, of te gehaast rijden zorgt nog steeds voor onnodig veel schade aan auto’s. Als autosloperij merken wij dit uiteraard in de praktijk. Menig auto belandt als ‘schadeauto’ op de autosloop.

Comments are closed.

---