Effect van deze zachte winter op autosloperijen

Deze zeer zachte winter, de winter van 2013 – 2014, heeft zo zijn weerslag gehad op autosloperijen. Doordat deze winter nauwelijks sneeuwval of ijzel met zich mee heeft gebracht, vooral in het westen van het land, is de aanwas van schadeauto’s miniem geweest.

Schadeauto’s en winterweer

Logisch dat er tijdens winterweer veel meer schadeauto’s op de autoslopen belanden, iedereen kent slippen of spinnen met ijzel, of doorschuiven in de sneeuw. Sommige auto’s raken dusdanig beschadigd dat de autosloop de laatste rustplaats helaas is. Maar niet deze winter! Niet alleen als autosloperij merken we dus de effecten, ook autoverzekeringsmaatschappijen hoefden beduidend minder schadebedragen uit te keren. Auto-hulpdiensten hebben enigszins achterover kunnen leunen, want door de milde temperaturen hoefde de ANWB bijvoorbeeld ook veel minder vaak met spoed langs te komen om weer een kapotte accu te verhelpen. Kortom, de autobranche heeft een zeer rustige winter achter de rug, wat voor sommigen financieel ‘voordeel’ betekenden en voor anderen, zoals autosloperijen toch wel wat nadelen meebracht. De inkoop van autowrakken heeft deze winter geen extra voordeel gebracht en dat is voor sommige autosloperijen een zuur gegeven gebleken.

123 Auto’s en haar activiteiten

Onze autosloperij heeft niet direct te lijden gehad onder deze ‘inactieve winter’; wij bieden meer dan autosloop-faciliteiten, zo kopen wij ook betere occasions op, richten wij ons op de tweedehandsauto export en verkopen wij occasions op onze locatie in Vijfhuizen. Door ons brede aanbod heeft deze ‘zachte winter’ dus nauwelijks noemenswaardig effect gehad op onze sloperij, wat precies aansluit op onze lange termijn visie; een autototaalbedrijf vormen. Wij zijn hiermee hard op weg door ook APK keuringen en autoreparaties aan te bieden.

Opzoek naar een occasion? Bezoek 123 Auto’s!

Oude auto de deur uit? Wanneer u opzoek bent naar een betaalbare, maar vooral ook betrouwbare occasion, nodigen wij u van harte uit op binnen deze website ons occasion aanbod te bezichtigen! Stuk voor stuk auto’s welke recent APK gekeurd zijn en door ons in optimaal rijklaar gemaakt.

Indien u uw oude auto wilt verkopen aan de sloperij bent u bij ons ook hiervoor aan het juiste adres, we bieden gratis ophalen van uw auto & daarnaast een goede prijs voor uw auto, inclusief direct een vrijwaringsbewijs en afmelding van uw auto bij de RDW.

Benieuwd wat uw auto bij ons oplevert? Neem dan snel vrijblijvend contact op!

Comments are closed.

---