Tolweg Rotterdam?

Op het plan om van de komende verbindingsweg A13/A16 een tolweg te maken heeft Minister Melanie Schultz van Haegen voorlopig afgezien. Vanaf 2017 zou deze verbindingsweg het verkeer rond het noorden van Rotterdam moeten gaan ontlasten. Maar de verwachting is juist dat de automobilist deze tolweg zou gaan mijden, omdat men niet extra wil betalen om gebruik te kunnen maken van deze weg.

BOO Bewoners Organisatie Ommoord

Daarnaast is BOO (Bewoners Organisatie Ommoord ) van mening dat deze verbindingsweg, die vlak langs de Rotterdamse Deelgemeente Ommoord komt te lopen een aantasting is op de leefbaarheid van deze groene wijk. Door het invoeren van tol op deze verbindingsweg zou het verkeer afgeremd kunnen worden, maar door het terugkomen op dit besluit zal de verkeersdrukte op deze weg wel weer de pan uit gaan reizen, zo vreest deze bewonersorganisatie.

BOO maakt zich al jaren hard voor vele zaken, om de leefbaarheid en verkeersveiligheid van deze gemeente te kunnen blijven garanderen. Zo heeft ze met succes de bouw kunnen tegenhouden van een groot aantal woningen langs de Rotte, het zogenaamde Ommoordse Veld, dat nu zijn natuurlijke, parkachtige aanblik daardoor heeft kunnen behouden, waardoor dit veld een heerlijk wandelgebied voor mens en dier is gebleven. Ook de Ommoordse jeugd kan op de diverse trapveldjes hun ei kwijt. En wat te denken van `De Blijde Wei`een kinderboerderij waar het heerlijk toeven is. Ook hebben zij zich indertijd met succes sterk gemaakt om de diverse oversteekplaatsen bij de Metro overgangen veiliger te maken door het plaatsen van slagbomen. Het laatste woord over de tolweg is nog niet gezegd.

Gelukkig zijn er dus nog bewonersorganisaties die wel degelijk iets bereiken en invloed kunnen uitoefenen. Als autosloperij, en zeer actief in Rotterdam, vreesden wij ook alweer het ergste met de tolweg, maar gelukkig is dit plan van de baan.

Oude auto verkopen?

Wilt u op eenvoudige wijze van uw oude auto af, omdat deze naar de Sloop moet? Neem dan contact met ons op: Wij halen gratis uw auto bij u voor de deur op, betalen u hierbij contant uit en geven u het vrijwaringsbewijs meteen af. Bezoek onze informatie pagina voor meer informatie!

Comments are closed.

---