Autorecycling bij 123 Auto’s

De tijden dat auto’s geheel naar eigen inzicht werden gesloopt door een stel knoestige medewerkers liggen alweer ruimschoots achter ons. In Europees verband heeft de Europese overheid bepaald dat per 1 januari 2015 tot minimaal 95% van een auto gerecycled moet worden. Maar wist u dat binnen Nederland dit al ruimschoots voldaan word aan dit vastgesteld doel?

Autorecycling

Auto’s die bij ons bedrijf binnenkomen worden niet door ons volledig gestript. Wat doen wij dan wel? Door ons worden slechts bepaalde bruikbare onderdelen verwijderd, waaronder: goede auto banden en onderdelen van de motor, maar alleen wanneer deze in een echt goede staat verkeren. Daar blijft het bij. Het overgrote deel van de auto wordt afgevoerd naar autodemontage bedrijven. Dit zijn specialistische bedrijven die stuk voor stuk een onderdeel van de recycling op zich nemen.

Onderdelen verwijderen alvorens recycling kan beginnen

Komen auto’s via ons bedrijf aan bij een autodemontagebedrijf, dan worden eerst alle bruikbare onderdelen van de auto verwijderd. Maar dan ook echt álles! Hierna zal de sloopauto ontdaan worden van de ruiten, eventueel de banden en de accu. Vervolgens worden de vloeistoffen verwijderd (zoals motorolie, koelvloeistof, brandstof -benzine of diesel en versnellingsbakolie).Ook deze onderdelen worden weer separaat afgevoerd naar andere specialistische bedrijven. Het karkas van de auto wat dan uiteindelijk nog overblijft gaat naar een Shredderbedrijf.

Wat is een Shredderbedrijf?

Een shredderbedrijf zorgt voor de verwerking van de oude metalen van een sloopauto. Waar moet u hierbij aan denken? Sloopauto’s worden in vermaalmachine gebracht, waar deze letterlijk de auto versnippert. Dan komen er diverse soorten metalen vrij, zoals aluminium, koper en ijzer. Deze worden weer gebruikt door de metaalverwerkingsindustrie.

Restafval verwerking

Maar niet alleen koper, ijzer en aluminium komen vrij, ook diverse andere materialen zoals kunststoffen, metalen en vezels komen vrij. Deze worden nog diverse malen gesorteerd via de post shredder technologie methode, waarbij een secure filtering en sortering plaatsvindt. Van het vrijgekomen restafval zal 10% op een stortplaats terechtkomen, wordt 60% verbrand -wat dus ‘brandstof’ is voor energiewinning- en zal 30% weer hergebruikt worden als grondstof voor de industrie.

Heeft een auto dit gehele proces doorlopen, dan zal er letterlijk niet meer dan een handvol overblijven aan restafval uiteindelijk. De 95% recyclingsvoorwaarden vanuit Europa worden in Nederland dus ruimschoots gehaald al (tot ruim 96% wordt momenteel gerecycled).

Wij merken dat onze klanten het soms buitengewoon interessant vinden om te weten wat er nu daadwerkelijk met hun sloopauto gebeurt wanneer zij deze aan onze autosloop hebben verkocht. We hopen hiermee meer duidelijkheid te hebben gegeven!

Sloopauto verkopen

Wilt u zelf uw oude auto verkopen aan de autosloperij, dan zijn wij u graag van dienst. Wij zijn als autosloperij aangesloten bij de RDW en ARN (auto recycling Nederland), voor een verantwoorde inkoop van oude auto’s en een verantwoorde recycling hiervan.

Onze voordelen op een rij:

  • Wij halen uw sloopauto gratis bij u op
  • U ontvangt hierbij: contante uitbetaling en vrijwaringsbewijs
  • Binnen 24 uur de verkoop geregeld en geld in ontvangst nemen
  • Bezoek ons occasion aanbod online!
  • Geïnteresseerd in onze prijs voor uw auto? BEL 0657 1827 92

Comments are closed.

---