Autoschade door winterweer…

Voorkomen is altijd beter dan genezen; dat geldt zeker voor het winterklaar maken van uw auto. Ja, ook nu nog! Nu de winter zo ver weg lijkt en we tegen het voorjaar aanlopen, kan februari toch nog de nodige verrassingen in petto hebben…

Auto winterklaar maken

Gebeurt het dit jaar nog wel.. of toch niet? Winterweer komt soms ineens opzetten, zonder dat we de kans krijgen om ons hierop voor te bereiden en aan de lagere temperaturen te wennen. Dit geld ook voor uw voertuig: tijdens de winter zijn de omstandigheden een stuk zwaarder voor uw auto en om problemen aan uw auto, of zelfs de kans op schade zoveel mogelijk te beperken, is het raadzaam om uw auto winterklaar te maken voor de barre kou zich aandient.

Het is niet voor niets een feit dat er in de winterperiode de meeste pechgevallen met de auto ontstaan. Wij als Autosloop merken dit jaar in jaar uit telkens weer. Niet alleen door toedoen van de kou, maar ook het strooizout op de Nederlandse wegen is niet bevorderlijk voor de kwaliteit van uw auto, deze kan het metaal van de auto aantasten.

Maak uw auto winterklaar

U kunt zelf veel doen om uw auto winterklaar te maken, zonder dat dit allemaal erg in de papieren loopt, denkt u eens aan…

Onze tips!

  • het invetten van de rubbers van uw deuren, hierdoor verkleint u de kans op vastgevroren deuren.
  • laat u zich eens vrijblijvend adviseren over de aanschaf van winterbanden.
  • Daarnaast kunt u zelf het bandenprofiel checken, de accu, de remmen, de kachel ventilatorverwarming en spiegelverwarming controleren
  • Maar ook is het controleren van de aanwezige vloeistoffen, de ruitenwissers en de verlichtingen zeker niet onbelangrijk.
  • Een ruitenkrabber is natuurlijk onmisbaar in uw auto. Zorg dan ook altijd dat u voor vertrek alle ruiten ijsvrij maakt. Denk ook aan de buitenspiegels. Alleen een stukje ijsvrij op de ruit ”voor het zicht” is zeker niet voldoende. De verkeersboetes voor ramen met slecht zicht zijn zeer hoog.
  • Er zijn ook spuitbussen verkrijgbaar met antivries ruitenspray.
  • Tevens zijn er anti vries producten verkrijgbaar voor het ontdooien van vastgevroren sloten.

Is uw auto nu winter klaar? Wij begrijpen dat het u misschien een goed gevoel geeft als u bij een erkende garage een wintercheck voor uw auto laat uitvoeren. Dit bespaart u veel tijd en moeite en u kunt er bij ons vanuit gaan dat dit professioneel gebeurd. Bij ons Autosloopbedrijf wordt u altijd vooraf goed geïnfomeerd over de kosten en de tijd die wij kwijt denken te zijn voor uw auto. Ook wordt u gegarandeerd vooraf om toestemming gevraagd alvorens een reparatie, of vervanging van bepaalde onderdelen moeten worden uitgevoerd. Zo komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan. U kunt met een gerust gevoel weer de weg op!

En dan dit nog…

Wij kunnen voor u uw auto betaalbaar APK keuren, laat u vrijblijvend adviseren door een van onze vriendelijke medewerkers. Wij raden u aan om op reis altijd uw reservesleutel mee nemen of mee te geven aan uw partner of medereiziger. Handig bij verlies of wanneer de deuren op slot zijn gegaan tijdens het warmdraaien en uw sleutels nog in het contact zitten. Uw handrem kan vastvriezen, het is aan te raden deze bij vorst niet te gebruiken. Zojuist hebben we het strooizout al even aan bod laten komen, u kunt de schade beperken door met uw auto af en toe een extra bezoekje te brengen aan de wasstraat. Hiermee voorkomt u wellicht dat het zout uw carrosserie, onderstel en velgen aan kan tasten.

Schade auto verkopen aan Autosloop

Is uw auto helaas toch niet schadevrij de winter doorgekomen en zult u hem naar een Autosloop moeten laten afvoeren, dan bieden wij u als RDW erkende autosloop vele voordelen. Bezoek snel onze informatie pagina! Ook voor de meest voordelige occasions kunt u bij ons terecht, bezoek deze direct online!

Direct een bod op een schade auto?

Vraag dan vandaag nog online onze beste prijs voor uw schade auto op! Of neem telefonische contact met ons Autosloopbedrijf op!

BEL 0657 18 27 92

Ons Autosloopbedrijf komt overal GRATIS uw sloopauto ophalen!

Meer: Sloopautos

Comments are closed.

---