Tips bij het importeren van een auto uit Duitsland

Ben je op zoek naar een nieuwe auto en is deze enkel in Duitsland verkrijgbaar? Dan wordt het een heel avontuur om deze in Nederland te krijgen. Bovendien moet deze aan allerlei eisen voldoen voordat je hiermee de weg op mag. Toch kiezen steeds meer mensen ervoor om een auto te importeren. Het grootste voordeel van een auto uit Duitsland is dat het aanbod hier simpelweg veel groter is. Toch komt er wel wat bij kijken. Wat kost een auto importeren uit Duitsland bijvoorbeeld? Wat moet je regelen voordat je hiermee mag rijden? Hoe vind je de perfecte auto? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten en geven we een aantal nuttige tips. 

Rekening houden met de kosten 

Houd er rekening mee dat je met veel extra kosten te maken krijgt als je een auto uit Duitsland importeert. Hierbij moet je zeker niet alleen denken aan de aanschafkosten. Wees je er bijvoorbeeld van bewust dat de auto ook naar Nederland vervoerd moet worden en dat je dit eigenlijk niet zelf mag doen. Het is voor Nederlandse burgers namelijk niet toegestaan om in een auto met een buitenlands kenteken rond te rijden. Die boetes zijn niet mals. Er zit dus niets anders op dan de auto met een trailer te vervoeren of door een transportwagen te laten brengen. Dat brengt dus al snel extra kosten met zich mee. 

Daarnaast zijn er nog meer auto importeren Duitsland kosten waar je rekening mee dient te houden. Zo zal de auto eerst uitvoerig door de RDW gekeurd moeten worden. Hierbij wordt gecontroleerd of hij aan alle veiligheidseisen voldoet. Pas na deze keuring kan er een Nederlands kenteken worden uitgereikt. 


Ook moet je er aan denken dat er in Nederland nog BPM moet worden betaald. Dit is verplicht voor alle Nederlandse voertuigen. In Nederland merk je hier echter vrij weinig van, omdat deze kosten al berekend zijn in de totaalprijs van de auto. Wanneer je een voertuig in het buitenland koopt, moeten deze kosten echter nog apart worden voldaan in Nederland. Hoeveel je moet betalen is afhankelijk van verschillende factoren. Laat door een deskundige een berekening maken, zodat je weet waar je aan toe bent. 

Waar vind je een geschikte auto? 

Misschien heb je al een idee van welke auto het moet gaan worden. Het kan echter ook zo zijn dat je simpelweg een merk uit Duitsland wil kopen, maar verder nog geen enkel idee hebt. Hoe vind je dan een geschikte auto? 

Er zijn verschillende Duitse websites waar je terecht kunt. Het is wel belangrijk om de verkoper van de auto goed te controleren. Zo weet je dat je met zekerheid kunt zeggen of de auto aan de verwachtingen gaat voldoen en veilig genoeg zal zijn om in te rijden. De makkelijkste manier om dit te controleren is door de reviews over het autobedrijf te controleren. Dit doe je eenvoudig online. 

Ook de manier van communiceren vertelt je veel over de betrouwbaarheid van het bedrijf. Heb je hier vanaf het eerste moment al geen goed gevoel bij? Zie dan zeker van de aankoop af. 

Comments are closed.

---