Cartracker

Een op de drie leaseauto’s staat stil
Veel leaseauto’s in ons land worden minder dan een keer per week gebruikt voor zakelijk vervoer. 13% wordt zelfs alleen maar gebruikt voor woon- en werkverkeer. De organisaties hebben dan ook geen idee wat ze zelf kwijt zijn aan leaseauto’s.
Standaard arbeidsvoorwaarde
Voor veel functies in Nederland is de leaseauto een standaard arbeidsvoorwaarde. Het is echter lang niet vanzelfsprekend dat voor deze functies ook zakelijk verkeer nodig is. Wanneer de accountmanager een leasewagen krijgt, willen de marketingmedewerkers er ook een. Zij zijn echter vooral actief op locatie. Wanneer de bedrijven meer kostenstructuur willen krijgen in de mobiliteitsvoorzieningen zijn de nodige aanpassingen noodzakelijk.
Flexibele vervoersoplossingen
Ten eerste moeten bedrijven hun leaseauto’s functioneler inzetten en andere flexibele vervoersoplossingen aanbieden. Dit zegt Athlon Car Lease. Een van deze mogelijkheden is een poolauto voor afspraken. Dit is een bedrijfsauto die door verschillende werknemers wordt gebruikt voor zakelijk vervoer.
Registratie
Daarnaast is het goed om een Track en Trace systeem van bijvoorbeeld CarTracker.nl in de auto’s te plaatsen. Zo kan goed worden gezien waar de auto’s zich bevinden en of er goed gebruik van gemaakt wordt. Wanneer er niet wordt gewerkt, of naar andere locaties wordt gereden valt dit meteen op door de registratie.

Ga naar de website: Cartracker

Deze post is geplaatst door Hans Martens via IP adres: 86.86.16.167.

Comments are closed.

---