Welke dakdragers passen op mijn auto?

Autovakanties zijn populairder dan ooit tevoren. Sinds mensen hebben ervaren hoe het is om enkele zomers lang grotendeels in eigen land door te brengen, is de vraag naar caravans, campers en plezierjachten enorm toegenomen. We waarderen het feit om eigen vakantie in eigen beheer te kunnen hebben. Zo beslis je zelf wanneer je er op uit trekt met de caravan, met de auto er op uittrekt, of een stuk gaat varen met het plezierjacht

Met de auto op vakantie

Het fijne van een vakantie met de eigen auto is natuurlijk het feit dat je een eigen vervoersmiddel bij je hebt. De reis naar de vakantiebestemming is al onderdeel van je vakantie en eenmaal ter plekke kun je gemakkelijk alle kanten uit met je eigen auto.

Dakkoffer biedt uitkomst

Wie met een gezin reist wil natuurlijk zoveel mogelijk ruimte besparen. Vaak heb je alleen de kofferbak ter beschikking om alles mee te nemen. In dat geval biedt een dakkoffer absoluut uitkomst. De dakkoffer is er om geheel op te vullen met kleding bijvoorbeeld – losse, zware spullen kun je er beter niet in plaatsen, het is de bedoeling dat spullen niet kunnen schuiven in de dakkoffer.

Een dakkoffer dient bevestigd te worden op een dakdrager. Alleen, welke dakdrager past er op je auto?

Welke dakdrager past op mijn auto?

Dakdragers vormen een metalen frame wat op het dak van de auto bevestigd wordt. Om te bepalen welke dakdragers geschikt zijn doorloop je diverse stappen:

  • Welk type dak heeft mijn auto? Dit kan een opendakrails zijn, wat uitsteekt, of juist een gesloten dakrails, wat in het dak geïntegreerd is. Sommige daken hebben een glad dak, waar geen enkele vorm van aanknopingspunt is. Oldtimers beschikken soms over een regengoot, want exact op het dak langs de portieren loopt.
  • Naast het type dak bepaalt ook het merk auto, type en bouwjaar welke dakdrager passend is.

Dakdragers zijn online te bestellen. Tijdens de bestelling doorloop je een proces waarbij je naar exact de juiste dakdragers genavigeerd wordt. Op deze wijze is het praktisch onmogelijk om de verkeerde dakdragers te bestellen.

Montage dakdragers

Er zijn diverse gerenommeerde merken die dakdragers bieden; zij bieden elk hun eigen voor- en nadelen. Bekijk dus eerst eens rustig welk merk het beste overeenkomt met je eigen wensen.

Het monteren van dakdragers is in principe door iedereen uit te voeren. Natuurlijk zit er bij het set dakdragers een uitgebreide handleiding die je door het proces heen begeleidt. Kom je er onverhoopt toch niet uit, dan zijn er op Youtube meestal talloze instructiefilmpjes te vinden die het je nog eenvoudiger maken.

Wie niet technisch is ingesteld kan de dakdrager ook bij de garage laten opbouwen, zodat je met een gerust hart op vakantie gaat.

Comments are closed.

---