Auto huren Den Haag

Goedkoop autorijden

Ondanks dat de crisis officieel toch wel voorbij moet zijn, is dat nog niet merkbaar op de automarkt. De afgelopen twee jaar zijn er weer minder auto’s verkocht ten opzichte van 2011. Ook de ANWB meldde in 2012 al dat er minder autobezitters zijn en bij zullen komen. En dat is niet heel opmerkelijk. Een auto is duurder dan de meeste mensen denken. Gemiddeld betaalt een Nederlander toch al snel 400 euro per jaar aan motorrijtuigenbelasting. Daarnaast komen dan nog de (vaak) dure onderhoudskosten en verzekeringskosten. Een zuinige auto zorgt ervoor dat u als consument minder wegenbelasting betaalt en minder kwijt bent aal brandstof, maar de auto zelf is vaak duurder en het onderhoud loopt ook snel op. Daarnaast zijn de kosten voor uw auto ook afhankelijk van de hoeveelheid kilometers u per jaar maakt. Rijdt u meer dan 16.000 km per jaar? Dan wordt het rijden van een benzineauto bijvoorbeeld weer goedkoper dan een diesel, terwijl het onder die grens precies andersom is.

Voordelen van een eigen auto:
1) Altijd mobiel
2) Alle vrijheid omtrent de aankleding van de auto

Nadelen:
1) Kostbaar
2) Veel luchtvervuiling

Zodra u een auto koopt, heeft u altijd vaste lasten, die vrij hoog zijn. Uiteraard zijn er meerdere alternatieven waardoor u wel het gemak van het hebben van een auto heeft, maar per jaar minder betaalt.

Auto delen
Zo is het momenteel erg populair om een auto te ‘delen’. Het concept is precies zoals het klinkt: Samen met uw buurman, een goede vriend of wellicht uw ouders deelt u 1 auto. Dat betekent dat de kosten al gehalveerd kunnen worden. Uiteraard betaalt u dan nog steeds zelf de brandstof, maar de kosten van de wegenbelasting, verzekering en onderhoud kunnen al gedeeld hebben.

Voordelen zijn:
1) Gedeelde kosten
2) Alsnog mobiel
3) “Gedeelde” luchtvervuiling zorgt voor minder uitstoot
4) Selectief rijgedrag

Nadelen:
1) Niet altijd gebruik kunnen maken van de auto
2) Een deelauto blijft een kwestie van goede afspraken met mensen die u vertrouwt. Als de zaken niet goed worden afgesproken, kan er een hoop wrijving ontstaan.

Auto huren
Een tweede optie zou het huren van een auto kunnen zijn. Voorwaarde is wel dat u niet vaak de auto hoeft te gebruiken. De auto huurt u dan alleen nog maar op het moment dat u echt een auto nodig hebt. Voordeel is dat u eenmalig een bedrag kwijt bent, waar vaak ook al de prijs voor de benzine bij zit. U betaalt namelijk vaak voor een bepaald aantal kilometers.

Waar moet u op letten als u een auto gaat huren?
Allereerst is het goed om te controleren of de auto die u gaat huren geen schade heeft. Heeft de auto dat wel? Zeg dat dan van te voren. Zo kunt u er bij het inleveren niet meer op aangerekend worden.
Controleer altijd of de auto verzekerd is en of u als huurder eventueel een verzekering kunt afsluiten. Op die manier hoeft u de schade die u misschien veroorzaakt aan de auto niet zelf te betalen. U betaalt een klein bedrag extra op de huurprijs maar rijdt wel met minder spanning rond.
De auto wordt u aangeboden met de volgende dingen in orde: de bandenspanning, er ligt een reservewiel in de auto samen met een krik en ander gereedschap. Daarnaast zijn de benzinetank, koelvloeistoftank en ruitensproeiervloeistofreservoir gevuld, en is het oliepeil in orde.
Hou er rekening mee dat de auto ook weer met volle tank moet worden afgeleverd als u meer kilometer heeft gereden dan dat er aan startkilometers worden gegeven.
Bekende autoverhuurbedrijven zijn Go Fast Autoverhuur, Greenwheels, Europcar en Rentalcars.

Voordelen:
1) Goedkoper dan een eigen auto
2) Milieubewust door extreem selectief rijgedrag
3) Autogrootte kunnen kiezen die u nodig hebt

Nadelen:
1) U betaalt per dag. Dat wil zeggen dat op vakantie gaan met een huurauto behoorlijk prijzig is
2) Niet direct mobiel wanneer er een noodgeval is
3) Rijdt u meer dan een bepaald aantal kilometer? Dan moet u nog extra betalen voor de benzine/diesel
4) onverzekerd zijn de kosten bij schade erg hoog

Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de auto steeds minder een statussymbool wordt en vooral jongeren creatiever worden met het bezitten van auto’s of het delen van auto’s. Met de hoge brandstofprijzen en de (voor jongeren) hoge kosten voor de verzekering wordt het hebben van een eigen auto niet erg aantrekkelijk. De bovenstaande opties zijn maar twee creatieve manieren van autobezit.

Wat in ieder geval duidelijk wordt, is dat er tegenwoordig een veel preciezere afweging wordt gemaakt of het bezitten van een auto ook inderdaad noodzakelijk is. Een hoop mensen doen hun tweede auto weg of kopen helemaal geen auto meer om bewuster met het milieu om te gaan. Auto’s zijn bovendien behoorlijk duur, dus een auto aanschaffen is in deze tijd iets wat je niet meer doet zonder er nog een keer over te denken. Als je niet dagelijks een eind in de auto rijdt, is het al snel goedkoper om een auto te delen met iemand, aan carpooling te doen of een huurauto te regelen.

Meer informatie:

Comments are closed.

---