BMW 5-serie velgen

De BMW 5-serie is een van de meest bekendste series uit de gehele BMW collectie. Deze auto’s staan bekend om de superieure wegligging en een geweldige rijervaring. Het BMW logo, dat zich middenin de velgen bevindt, is iconisch en zorgt er meteen voor dat de gehele band er authentiek uitziet. Er zijn zowel zomer- als winter banden beschikbaar in de 5 serie.

De geschiedenis van de BMW 5-serie

De BMW 5 Series wordt sinds 1972 geproduceerd door de autofabrikant uit Beieren. De huidige auto’s, banden en velgen van de 5-serie worden geproduceerd in Dinglofling (Duitsland) en Magna Steyr (Oostenrijk). Er zijn inmiddels al 7 generaties uitgebracht in de serie. De eerste BMW 5 serie werd gelanceerd in september 1972, en het werd de eerste BMW waar het serienummer vooraan de auto wordt vermeld. Sindsdien is er veel veranderd in de serie. De auto’s van 1972 lijken totaal niet meer op de strak-afgewerkte auto uit de huidige 7 e generatie. Dit geldt zowel voor de prestaties als het uiterlijk van de auto’s. Ook de 5 – serie banden en velgen zijn kwalitatief en qua aanzien erg veranderd.

Voordelen van originele velgen

De kosten van een auto zijn uiteraard een belangrijk onderdeel van het aanschaffen. Vaak realiseren mensen wel dat lagere kosten van onderdelen leiden tot lagere kwaliteit en betrouwbaarheid. Toch is de verwachting niet in één lijn met de daadwerkelijke kwaliteit en betrouwbaarheid van de replica banden en velgen. Het is daarom van belang om voor originele banden en velgen te kiezen, dit biedt namelijk de volgende voordelen:

1. Veiligheid
Allereerst is het gebruik van originele banden en velgen vele malen veiliger dan replica’s. Dit komt omdat originele velgen veel beter worden getest door de producent. Het productieproces is tevens ook uitgebreider, en een fabrikant als BMW streeft daarnaast voor topkwaliteit, ook voor de banden en velgen. Het productieproces van replica’s is veel eenvoudiger zodat deze fabrikanten kosten besparen. Hierdoor is het risico op het buigen of zelfs breken van de velgen veel hoger.

2. Kwaliteit
Daarnaast is de kwaliteit van de lak ook stukken hoger. De lak van de originele velgen is veel beter bestand tegen regen, sneeuw, zon en andere weersomstandigheden. Ook is het zo dat bij de replica’s de banden en velgen er na een aantal weken al duidelijke sporen van gebruik te zien zijn, terwijl dit bij de originele variant vele malen langer duurt.

3. Aansluiting
Ten slotte is de aansluiting tussen de banden & velgen en de rest van de auto geperfectioneerd door BMW, dit geldt natuurlijk alleen voor de originele variant. Een slechte aansluiting, wat het geval is met replica banden & velgen, zorgen er helaas voor dat de ophanging en remming niet optimaal werken, wat voor gevaarlijke toestanden kan zorgen.

Beschikbare afmetingen van velgen voor de BMW 5-serie

Aangezien de BMW 5 serie al over vele generaties aan auto’s en toebehoren beschikt, passen verschillende soorten BMW 5-serie velgen en banden:

 14 inch
 15 inch
 16 inch
 17 inch
 18 inch
 19 inch
 20 inch
 21 inch

Wat te doen bij velgschade

Een bijna niet te voorkomen probleem bij auto’s is het ontstaan van velgschade, dit kan de verschillende oorzaken hebben. Hieronder de soorten aanleidingen van velgschade, en wat je eraan kunt doen:

 Oxidatie door weersomstandigheden of matig onderhoud
Velgen Oxidatie is het beste op te lossen door het schuren & opnieuw polijsten van de velg of het stralen van de velg (hangt af van het type) .

 Vervorming van de velgen
Op te lossen door oor remslijpsel te verwijderen, de banden op te poetsen en de optimale spanning van de banden in te stellen.

 Krassen in de velg door stoeprandschade
Diepe krassen horen eerst te worden opgelast voordat ze worden afgedraaid, zodat ze daarna opnieuw gepolijst of gespoten kunnen worden. In het geval van kleine krassen hoeven ze alleen afgedraaid te worden.

 Scheuren in de velg
In het geval van scheuren in de velg hoort de velg ten eerste geschuurd te worden. Daarna kan de velg gepolijst of gespoten worden.

 

Comments are closed.

---