Bent u toe aan nieuwe zomerbanden?

Heeft u weleens het gevoel dat u minder controle over uw auto heeft dan voorheen? Of vertonen uw zomerbanden zichtbare slijtage, zoals een barst of kale plek? Dan is het misschien tijd om nieuwe banden aan te schaffen. Maar hoe weet u dat zeker? Wat zijn de voordelen van nieuwe banden? En in welke omstandigheden zijn zomerbanden de beste keuze?

Hoe weet u of u nieuwe banden nodig heeft?

Als uw banden over hun hoogtepunt heen zijn, uit dat zich op diverse manieren. Zo neemt bijvoorbeeld uw brandstofverbruik toe. Ook is de kans dat u slipt wat groter, bijvoorbeeld als u stevig optrekt of hard moet remmen. Toch zijn dat vaak geen zaken die snel opvallen voor een normale autorijder.

Gelukkig is er een andere, veel betrouwbaardere manier om te bepalen of u nieuwe banden nodig heeft: regelmatig uw banden inspecteren. Kijk natuurlijk altijd even naar abnormale slijtageplekken, maar let vooral op de profieldiepte. U kunt zien of deze nog aan de wettelijke norm voldoet via de slijtage-indicatoren (de kleine verhogingen in de hoofdgroeven van de band). Normaal gesproken liggen die dieper dan het loopvlak van de band. Als ze echter op gelijke hoogte komen met het loopvlak, dan is het de hoogste tijd om uw banden te vervangen. Uw profieldiepte is dan namelijk gevaarlijk laag.

Waarom nieuwe banden nodig zijn

Versleten banden presteren op alle fronten minder. De rijeigenschappen zijn namelijk niet meer optimaal, waardoor u minder controle over uw voertuig heeft. De kans op een lekke band is groter, en uw remweg is langer. De auto slipt sowieso wat sneller, waardoor uw kans op een ongeluk behoorlijk toeneemt. En overigens is het ook verboden om te rijden met banden die onvoldoende profieldiepte hebben.

Wanneer rijdt u het beste op zomerbanden?

Zomerbanden kunnen in Nederland het grootste gedeelte van het jaar gebruikt worden. Bij temperaturen boven 7 graden Celsius biedt het rubber namelijk een betere grip. Tegelijkertijd rijdt u zuiniger, ook omdat het profiel anders is. Winterbanden zijn namelijk meer bedoeld voor onze natte, koude herfst en winter, en hebben daarom ook een ander profiel. In wat droger en vooral warmer zomerweer zijn zomerbanden dus de veiligste en comfortabelste optie.

Zomerbanden online bestellen

Zomerbanden kunnen behoorlijk prijzig zijn. Daarom is het verstandig om verschillende merken met elkaar te vergelijken. Bij Banden-online-bestellen.nl kunt u gemakkelijk vergelijken op basis van uw bandenmaat. En als dat niet voldoende is, kunt u bovendien altijd profiteren van de laagsteprijsgarantie. Zomerbanden bestelt u dus bij http://www.banden-online-bestellen.nl/banden/zomerbanden

Comments are closed.

---