Kentekencheck verraadt schadeverleden

Wanneer je een auto occasion gaat kopen, dan ben je altijd afhankelijk van hoe er door de vorige eigenaren met de auto is omgegaan. Het controleren van een kenteken via een online kentekencheck verraadt het schadeverleden van de auto. Het is misschien niet meer te zien doordat de auto weer keurig is opgelapt, maar het is heel goed mogelijk dat er van alles met het voertuig  gebeurd is door de jaren heen. Daarom is het dus ook van belang om altijd de historie op te vragen en de check te doen. Via dit artikel komt u meer te weten over de check. Zo weet je zeker dat je het goed aanpakt.

Schadeverleden opvragen via de RDW Kenteken check voor je auto

De beste manier om een kentekencheck te doen om het schadeverleden te achterhalen is door de gegevens van de RDW erop na te slaan via het kenteken of chassisnummer van de auto, motor of bedrijfswagen. Zo kun je van elke auto de historie en schades te weten komen. Denk bijvoorbeeld aan:

De schades die gerepareerd zijn
De eerdere eigenaren
De APK-gerelateerde zaken
Welke Dag waarde de auto heeft
Hoe zit het met verzekeringen

Het voordeel van een kenteken controle via bv. kentekencheck.info is dat je direct de voertuighistorie en alle technische details te zien krijgt in een auto rapport. Na het opvragen van het kenteken (of VIN)  weet eigenlijk direct alles over de auto of motor. Op die manier kan je dus ook direct bepalen of de auto een goede koop is.

Snel geregeld

Wat een voordeel is van het doen van een kentekencheck om het schadeverleden te bekijken, is dat het heel snel is te regelen en je exact kunt inzien wat de schade en ondehouds historie van het voertuig is. Wanneer je de websites bezoekt waar deze gegevens te vinden zijn, dan kan je via een autorapport dat gegenereerd wordt aan de hand van het kenteken, al binnen enkele seconden alle informatie hebben die je wilt weten.  Juist omdat het opvragen weinig moeite hoeft te kosten om precies te weten wat de staat van het voertuig is. Dit maakt de drempel om dit voor een aankoop even te doen dus ook een stuk lager.

Gratis autoschade historie bekijken

De kentekencheck doen betekent niet dat je geheel gratis achter het schadeverleden kunt bekijken. Het doen van een kenteken check hoeft namelijk niets te kosten en is meestal gratis. De schade historie informatie die je er vindt moet meestal wel voor betaald worden. Tegen een kleine investering  komt u namelijk meer dan genoeg over de historie te weten om te bepalen of de prijs die voor de auto gevraagd wordt de juiste is. Vaak is een gratis autorapport al voldoende om te weten of de auto een goede koop is voor die betreffende vraagprijs. Juist omdat het ook in het geval van een occasion altijd zo is dat je een grote aankoop doet, is deze kennis wel belangrijk om te hebben.

De invloed van schade Historie

Natuurlijk is het uitvoeren van een kentekencheck om het schadeverleden van een auto te achterhalen belangrijk, maar het is vooral ook belangrijk om de schade goed te interpreteren. Niet altijd is het immers zo dat de schade die een auto in het verleden gehad heeft een groot probleem te noemen. Wanneer je te maken hebt met een schade die niet heel groot was, dan is het wel goed om dit te weten, maar hoeft je keuze om wel of niet te kopen er natuurlijk niet van af te hangen. Dit is anders wanneer de schade juist wel groot is geweest en de auto een WOK status heeft (gehad).

Andere informatie

Ook andere informatie is te verkrijgen door de kentekencheck te doen. Het gaat bijvoorbeeld niet alleen maar om het schadeverleden. Het gaat bijvoorbeeld ook om de waarde die de auto op dit moment vertegenwoordigt, de z.g. dagwaarde en verkoopwaarde. Natuurlijk is de mate van schade die de auto door de jaren heeft opgelopen daarin wel (grote) factor, maar het is niet het enige wat meespeelt. Er zijn ook andere zaken die een rol spelen in het bepalen van de waarde. Al die zaken kan je hier goed nazien. Alleen al om die reden is het doen van de check dus ook altijd aan te raden om te doen.

Beter geïnformeerd zijn

Uiteindelijk is de kentekencheck niet alleen belangrijk om het schadeverleden te achterhalen, maar voor alle informatie die je op deze manier kunt vinden. Je wilt immers zo goed als mogelijk geïnformeerd zijn wanneer je een auto gaat kopen. Dit gaat veel verder dan het doen van een proefrit en het controleren van krasjes in de lak. Juist daarom is het aan te raden om altijd even een paar minuten vrij te maken om de gegevens op te vragen en even door te lopen. Daar leer je dan als consument ook heel erg veel van. Zo ben je beter geïnformeerd.

RDW- gegevens controleren

Tot slot is het belangrijk om te weten dat de informatie die je opvraagt bij een kentekencheck altijd gebaseerd moet zijn op de gegevens van de RDW. Dit zijn immers de juiste gegevens die het meest actueel en het meest compleet zijn. Op die manier weet je in ieder geval zeker dat je het juiste te zien krijgt en dat je dus ook echt de juiste beslissing neemt. Bovendien zijn deze gegevens precies de zaken die je moet weten. Meer heb je simpelweg niet nodig. Let hier dus ook altijd goed op.

Dit artikel is geplaatst door (p.w.m.smeets), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Comments are closed.

---