Een occasion kopen, waarom doen we dit eigenlijk?

Een nieuwe auto is een hele slechte investering, omdat de helft van de waarde van je auto zomaar in een paar jaar verloren kan zijn. Een duizendje of 2 à 3 is dus niet gek als dat in waarde is verloren. Doordat mensen een occasion kopen besparen ze een hoop geld, en daar kun je een hoop andere dingen mee doen.

Met occasions naar de garage

Met een nieuwe auto ben je vaak verplicht om je auto te laten onderhouden door de dealer. De fabrikant heeft een schema opgesteld voor het onderhouden waar jij je als eigenaar van de auto aan moet houden want anders zou je de garantie kunnen verliezen. Doordat je auto een occasion is kun je ook naar een lokale garage, deze monteurs zijn vaak georiënteerd op veel meer auto's dan alleen maar 1 merk. Dit zou een heel stuk goedkoper moeten zijn. Daarbij zijn tweedehands onderdelen ook een stuk goedkoper.

Een occasion kopen, kan een stuk goedkoper

Als je een lease contract afsluit ben je uiteindelijk veel meer geld kwijt. Een occasion zou je gewoon in 1x kunnen betalen. Je heb hierdoor veel meer vrijheid want je zit ook niet vast aan een contract. Je hoeft niet elke maand een flinke som neer de leggen voor een lange tijd. Nog een voordeel is, als jij de auto in 1x kan betalen kun je ook nog eens fijn onderhandelen over de prijs van de auto.

Alleen maar voordelen bij een occasion kopen

Ook kun je een auto als je deze nieuw koopt het beste all-risk verzekeren. En als je hem via een lease contract koop dan is het vaak ook verplicht om je auto zo te verzekeren. Als je auto ouder word heeft een all-risk verzekering niet heel veel meerwaarde, er kan al van alles aan de hand zijn met je auto omdat deze al wat ouder is. Je kan de occasion  een flink stuk goedkoper verzekeren, en hierop dus een hoop geld besparen. Met deze voordelen is het vooruitzicht op een occasion kopen nog zo slecht nog niet!

Comments are closed.

---