Kleine autoschade laten herstellen?

Heb je een kleine schade op je auto als een kras of een deuk en zit je nu met de vraag of je deze schade wilt laten herstellen? Dan zijn er enkele opties die je kunt overwegen. Er zijn veel nieuwe technieken op de markt om kleine schades plaatselijk te herstellen. Dit heet spot repair en het wordt steeds populairder in Nederland. Dat is niet gek, want het is snel en vaak vele malen goedkoper dan traditioneel schadeherstel waarbij de hele auto overgespoten moet worden.

Welke schades kun je precies laten herstellen met spot repair?

Deuken en krassen laten herstellen

Heb je een kleine deuk of kras op de carrosserie of de bumper? Als de schade kleiner is dan tachtig centimeter dan kun je dit vaak plaatselijk laten herstellen. Vraag hier bijvoorbeeld een offerte aan voor krassen verwijderen auto.

Kleine cosmetische schades zijn vervelend, maar hebben geen invloed op de prestatie van je auto. Logisch dat je dus eerst wilt weten wat het gaat kosten en hoe lang een reparatie gaat duren. Maak gebruik van een aanbieder die gratis een offerte verstrekt, zodat je altijd van tevoren weet waar je aan toe bent.

Autoschade polijsten

In sommige gevallen is herstel van het lakwerk een stuk eenvoudiger. Dit heeft te maken met de diepte van de schade. Als enkel de bovenste laag van het lakwerk beschadigd is en de schade is amper voelbaar, dan kun je ook kiezen voor auto polijsten.

Wat houdt dat in? Een polijstmachine wrijft een pasta over de schade waarmee de ‘beschadigde’ laag van de lak wordt geëgaliseerd. De wrijvende microdeeltjes herstellen tegelijkertijd het spiegeleffect van de originele lak. Daardoor ziet je auto er weer als nieuw uit. Deze techniek kan ook ingezet worden om de hele auto een cosmetische opknapbeurt te geven. Vooral voor auto’s die met de jaren wat doffer zijn geworden is dat zeer de moeite waard.

Kleine autoschade herstellen voor de verkoop

Wist je dat een auto zonder kleine schades meer waard is dan een auto met schades? Het klinkt logisch, maar veel mensen doen de rekensom niet. Wanneer je inzichtelijk hebt wat het kost om de schade te herstellen, dan kun je ook bespreken met bijvoorbeeld een monteur of een dealer wat dit zou betekenen voor de waarde.

Dit geldt bij oudere auto’s al helemaal voor een polijstbeurt voor de lak. Dit is vaak niet erg prijzig en de auto ziet er plots jaren jonger uit. Het oog van de koper wil immers ook wat.

Comments are closed.

---