Op deze manier kun jij je auto naar het buitenland exporteren

Wil jij graag je auto verkopen en heb je gemerkt dat je er meer geld voor kunt ontvangen als je de auto in het buitenland verkoopt? Dan wil je eerst natuurlijk meer over de export van je auto te weten komen, voordat je de knoop doorhakt. Op deze pagina lees je waar je op dient te letten als je ervoor kiest om je auto naar het buitenland te exporteren. Je krijgt een aantal tips en kunt informatie doorlezen dat je helpt om de verkoop van je auto aan iemand in het buitenland zo smooth mogelijk verloopt. Daarnaast kom je erachter welke voordelen er aan het exporteren van je auto naar het buitenland zitten.

Met deze zaken dien je rekening te houden wanneer jij je auto naar het buitenland exporteert

Auto exporteren naar het buitenland? Dan is het belangrijk dat je van tevoren rekening houdt met alle stappen die je als verkoper van de auto dient te zetten. Allereerst is het belangrijk om je registratie bij de RDW op te zeggen. Dit zorgt ervoor dat de auto van je naam wordt gehaald. Dit is erg belangrijk als je niet langer wil dat jij degene bent die verantwoordelijk is voor de auto’s én de boetes die ermee worden gereden. Wanneer je de auto van je naam haalt, kunnen boetes van de toekomstige eigenaar nooit bij jou door de brievenbus vallen.
Verder dien je een auto die je exporteert naar een buitenlandse koper altijd aan te melden voor export. Als je dit niet doet, beschik je niet over de juiste papieren en kunnen zowel jij als de buitenlandse koper hier problemen mee krijgen.

Met welke voordelen krijg je te maken als jij je auto exporteert?

Auto exporteren Polen? Dan is het belangrijk dat je de regels rondom exporteren naar Polen doorneemt. Wanneer je er geen verstand van hebt, maar je de export van je auto zo goed en snel mogelijk wil regelen, kun je een professional op dit gebied om hulp vragen. Wanneer je besluit om je auto te exporteren, is het goed om te weten dat afgekeurde Nederlandse auto’s in Polen vaak nog mogen rijden. Het voordeel hiervan is dat jij je auto voor een goede prijs aan een Poolse koper kunt verkopen. Dit zorgt ervoor dat je meer geld ontvangt voor een auto waar je in Nederland helaas niets meer aan hebt. Het geld dat je verdient kun je weer in de aanschaf van een nieuwe auto voor jezelf steken.

Comments are closed.

---