Steeds meer automobilisten kopen geen auto, maar gaan voor lease

Steeds meer mensen die privé of voor hun werk een auto nodig hebben, kopen die niet meer nieuw in een garage. Ze gaan nog wel kijken voor een nieuwe auto, maar kiezen steeds vaker voor private lease. Dat is niet zo gek, want het heeft veel voordelen om een auto niet te kopen maar te leasen. Het belangrijkste voordeel is dat je geen groot bedrag ineens op tafel hoeft te leggen of een persoonlijke lening hoeft af te sluiten om je auto te kunnen betalen. Maar er zijn meer redenen waarom kopen minder populair wordt.

Altijd een nieuwe auto

Wanneer je kiest voor autolease dan rijd je altijd in een nieuwe of praktisch nieuwe auto. Een leasecontract loopt meestal hooguit vier jaar. Dat betekent dat de kans dat je met problemen te maken krijgt vrijwel is uitgesloten. Ook omdat de onderhoudsbeurten bij de leaseprijs zijn inbegrepen. Je krijgt van de leasemaatschappij een bericht dat je de auto bij de garage moet brengen voor een onderhoudsbeurt. Als er dan onderdelen vernieuwd moeten worden dan gaat de factuur naar de leasemaatschappij. Je hebt dus nooit meer te maken met onverwacht hoge rekeningen.

Een vast bedrag per maand voor de auto

Als je kiest voor private lease dan betaal je een vast bedrag per maand. Dat bedrag omvat alle kosten behalve de brandstof. Afschrijving, onderhoud, verzekering en belasting zijn inbegrepen. Het bedrag blijft ook de gehele leaseperiode gelijk. Je weet dus ruim van tevoren waar je aan toe bent. Het enige dat je je goed moet realiseren is dat het vaak erg kostbaar is om een leasecontract tussentijds te beëindigen. De prijs is immers gebaseerd op de looptijd. Als je de auto voor 4 jaar leaset en na een jaar wil je het contract beëindigen dan wordt er in de meeste gevallen een forse boete in rekening gebracht. Soms moet het contract gewoon worden uitgediend, ook al gebruik je de auto niet meer.

Alle merken auto’s kun je leasen

Leasen is allang niet meer voorbehouden aan de duurdere merken auto’s. Vandaag de dag kun je ieder merk en type auto leasen. Dat maakt deze manier van autogebruik ook toegankelijk voor iedereen. Al voor een paar honderd euro per maand kun je een goedkope auto leasen waarmee je prima naar je werk kunt rijden of voor bezoek aan familie of voor de boodschappen. Als je privé leaset kun je uiteraard onbeperkt kilometers maken, alleen moet je binnen de afgesproken aantallen kilometers per jaar blijven die in je contract staan. Met een zakelijke leaseauto mag je per jaar maar een paar honderd kilometer onbelast privé rijden.

Comments are closed.

---