Tol betalen Duitsland per 2016

De kogel is door de kerk konden wij gisteren vernemen binnen de media: Duitsland gaat tol invoeren voor gebruik van de Duitse wegen per 2016. De Nederlandse minister van Verkeer Schultz van Haegen, maar ook Guido van Woerkom van de ANWB lieten zich gisteren negatief uit (op het RTL4 Nieuws) over dit Duitse besluit. Melanie Schultz van Haegen had al eerder contact hierover met haar Duitse minister-collega van Verkeer Dobrindt en hierbij een negatief ‘advies’ gegeven. Het mocht echter niet baten, aangezien het besluit gisteren wereldkundig is gemaakt.

Wat houdt de aanstaande Duitse tolheffing in?

Iedereen die in Duitsland autorijdt, of het nu om Duitsers gaat of buitenlands verkeer, zal een autovignet moeten aanschaffen. Het bedrag hiervoor is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk fluctueren tussen 10 euro en 100 euro. De 10 euro variant zal dan toegang geven tot 10 dagen onbeperkt autorijden in Duitsland. Voor 2 maanden rijden op de autobahn zal circa een bedrag van 30 euro berekend worden, en voor een heel jaar wordt een bedrag van circa 100 euro berekend.

Autobahn gebruik discriminatie!

Waar de schoen wringt is dat Duitse automobilisten dit betaalde bedrag weer retour zullen ontvangen middels hun wegenbelasting, met andere woorden: Duitsers hoeven geen tol te betalen en buitenlands automobilisten wel. Verkeersminister Schultz van Haegen overweegt juridische stappen ‘om alle wegen te bewandelen om dit Duitse besluit tegen te houden’. Doordat Duitsers geen tol betalen en buitenlandse chauffeurs wel, wordt de maatregel als discriminerend gezien en kunnen er op grond hiervan juridische stappen genomen worden.

Grensbewoners de dupe

Duitse grensplaatsen zoals Kleve, Gronau, Aken en vele andere plaatsen, worden vooral in de weekenden massaal door Nederlanders bezocht. De voordelige boodschappen bij de vele discounters en voordelige horeca- en benzineprijzen werken als een magneet op de Nederlandse grensbewoner. En geef deze bewoners eens ongelijk! Het scheelt écht aanzienlijk. Boodschappen doen bij Kaufland, of even kledingzaak KIK bezoeken is niet voor niets razend populair onder Nederlanders! Als Duitsland liefhebbers bezoeken wij zelf ook met zeer grote regelmaat het Duitse Kleve, en met ons vele landgenoten. Duitsland zal dus naar verwachting een bijzonder groot bedrag kunnen opstrijken aan alle Nederlanders die zo nu en dan terloops Duitsland bezoeken. Om nog maar te zwijgen over al het vrachtverkeer en verkeer wat vertrekt richting Oostenrijk en Italië.

Waarschijnlijk zal deze zaak nog wel een staartje krijgen aangezien juridische stappen overwogen worden. Duitsland heeft overigens op velerlei manieren de zaakjes goed geregeld. Kijk alleen maar eens naar de hoeveelheid zeer oude Mercedessen welke nog gewoon rondrijden in Duitsland; er wordt simpelweg aanzienlijk minder wegenbelasting geheven hierover.

Auto kapot in Duitsland!

Als autosloperij komt het ook nogal eens voor dat wij Nederlandse auto’s komen ophalen met onze oplader, welke gestrand zijn na een dagje shoppen. Het zal je immers maar gebeuren; je rijdt met je oude auto naar Duitsland en juist dáár gaat je auto kapot. Daar sta je dan! De ANWB komt alleen langs als je ook voor het buitenland verzekert bent, wat het gros van de mensen niet is. Wat dan?

 

DIRECT TELEFONISCH CONTACT?

BEL 0657 18 27 92

 

Gratis sloopauto ophalen Duitsland & ontvang geld voor uw auto

Ook in Duitsland komen wij als het moet uw schade- of sloopauto ophalen! Dit doen wij gratis! Het is wel van belang dat u zich hierbij niet verder dan circa 25 km van de Nederlandse grens bevindt. Bent u verder van de grens, neem dan telefonisch contact met ons op voor overleg.

  • Als officiële autosloperij zijn wij aangesloten bij alle belangrijke branche organisaties, waaronder: De RDW, STIBA en ARN.
  • Gratis auto ophalen Duitsland: Wij rekenen geen kosten voor het afvoeren van uw auto. U ontvangt contant de uitbetaling voor uw auto en er worden geen verdere kosten in rekening gebracht. Ook niet naderhand.
  • Vrijwaringsbewijs: U ontvangt van ons een vrijwaringsbewijs voor uw auto ter plekke
  • Contant geld uitbetaling: Wij betalen u direct contant uit voor uw auto
  • Afvoeren auto: Wij rijden uw auto op onze oplader en voeren deze af naar onze centrale locatie in Nederland, nabij Amsterdam en melden uw auto direct af bij de RDW.
  • APK keuring verlopen? Ook in dat geval kunnen wij gewoon uw auto inkopen. Lees meer.
  • Openingstijden: Maandag t/m zaterdag bereikbaar van 08.30u – 19.00u. In noodgevallen kunt u ons ook op zondag bereiken.
  • WIJ KOMEN DEZELFDE DAG NOG LANGS IN PRINCIPE!

 

Direct telefonisch contact?

BEL 0657 18 27 92

 

 

Comments are closed.

---