Autoruit folie laten aanbrengen op je auto

Wil je graag een autoruitfolie laten aanbrengen op je auto? Dan zal je daarbij rekening moeten houden met enkele belangrijke aandachtspunten. De meeste mensen die er op een zeker ogenblik voor kiezen om hun autoruiten te laten blinderen doen dit omdat ze dit hebben gezien op televisie of in een film. In menig aantal films zijn dan ook de meest prachtige auto’s te zien welke allen over (volledig) geblindeerde autoruiten beschikken. Dit oogt natuurlijk fantastisch, maar kan dit ook in de praktijk worden gerealiseerd? Uiteraard is het mogelijk om een volledig blinderende autoruit folie te laten aanbrengen. Wel is het zo dat er strenge regels gelden voor auto’s die op de openbare weg worden gebracht. In het bijzonder voor wat de voorruit en de zijruiten aan de voorkant van de auto betreft moet er rekening worden gehouden met enkele niet onbelangrijke aandachtspunten.

Eisen met betrekking tot de voorruit en de zijruiten vooraan

De belangrijkste eisen die gelden voor wat het gebruik van een autoruit folie betreft hebben betrekking tot de voorruit en de zijruiten die zich vooraan in de auto bevinden. De voorruit van een auto die zich op de openbare weg begeeft dient bijvoorbeeld ten minste voor 75 procent lichtdoorlatend te zijn. Voor de zijruiten aan de voorkant van het voertuig geldt dat de lichtdoorlatendheid minstens 70 procent moet zijn. Gebruikmaken van autoruit folie op de achterruit van je auto is niet gebonden aan speciale regels. Wanneer je deze laat blinderen moet je er alleen rekening mee houden dat er een rechter-buitenspiegel aanwezig moet zijn.

Waarom autoruit folie aanbrengen overwegen?

Een autoruit folie aanbrengen op verschillende ruiten die deel uitmaken van je auto is interessant omwille van verschillende redenen. In eerste instantie ziet het er natuurlijk gewoon erg stoer uit. Toch is de uitstraling die kan worden gerealiseerd met behulp van een autoruit folie niet het enige voordeel waar je op kan rekenen. Wat namelijk bovendien ook te denken van het feit dat een autoruit folie kan zorgen voor meer comfort en veiligheid in de auto? Een autoruit blinderen met autoruit folie zorgt er namelijk voor dat bijvoorbeeld mensen met slechte bedoelingen geen of slechts een beperkt zicht hebben op de achterbank. De kans dat men dan bijvoorbeeld je auto zal willen carjacken is plots een behoorlijk stuk kleiner. Bovendien spreekt het voor zich dat het gebruik van autoruit folie er eveneens voor kan zorgen dat de temperatuur in je auto tijdens de zomermaanden veel minder snel oploopt.

Wees altijd in regel met de vooropgestelde eisen!

Het vaststellen van inbreuken op de vooropgestelde eisen met betrekking tot het gebruik van autoruit folie kan uiteraard erg eenvoudig gebeuren. Vaak ziet de politie reeds met het blote oog of een bepaald voertuig in overtreding is of niet. Daarnaast is het ook nog eens zo dat de politie over een speciaal apparaat beschikt welke precies kan aangeven in welke mate een autoruit is geblindeerd. Wordt er vastgesteld dat de voorruit en / of de zijruiten vooraan over een lichtdoorlatendheid beschikken van minder dan 55 procent? Dan zal er daarvoor een proces-verbaal worden opgesteld en kan er worden overgegaan tot intrekking van het kentekenbewijs. Controleer dus altijd goed of jouw auto voldoet aan de geldende eisen.

Voor het aanbrengen van autoruit folie kijk je op ProAutotint.nl.

Voor absolute zekerheid leest u wat het OM zegt over geblindeerde ramen: klik hier.

Aan dit artikel kunnen geen rechten worden ontleend. Voor het plaatsen van blindering laat u zich vooraf mondeling dan wel schriftelijk informeren door het bedrijf waar u deze laat plaatsen.

 

Comments are closed.

---