Je oude auto verkopen

Als je een nieuwe auto hebt aangeschaft en nu eigenlijk geen plek meer hebt voor je oude auto is het misschien wel eens tijd om deze te gaan verkopen. Een hoge kilometerstand en een laag bouwjaar betekenen namelijk niet meteen dat de auto al naar de sloop gebracht moet worden. Met jouw oude auto kun je vaak iemand anders nog heel gelukkig maken. Wat zijn punten waar je op moet letten bij het verkopen van je oude auto?En waar kun je dit het beste doen? In onderstaand artikel vind je hier meer duidelijkheid over.

Waar kun je je oude auto verkopen?

Bij het verkopen van je oude auto zijn er genoeg mogelijkheden. Allereerst kun je je auto op internet, bijvoorbeeld via marktplaats, aanbieden en hem op deze manier aan een particulier verkopen. Ook zijn er tegenwoordig een hoop websites die gespecialiseerd zijn in de koop en verkoop van tweedehands auto’s, waar je je auto kunt aanbieden. Let er hierbij wel op dat de concurrentie hoog is en dat er veel auto’s worden aangeboden, waardoor je soms minder geld voor je auto kunt vragen dan je eigenlijk zou willen. Ook zijn er bedrijven die oude auto’s inkopen om ze vervolgens naar het buitenland te verkopen, dit noem je auto export. De prijzen die deze bedrijven bieden zullen vaak redelijk zijn omdat ze gespecialiseerd zijn in de opkoop.

Een autoveiling is ook een mogelijkheid

Als je niet via internet of een bedrijf je auto kunt of wilt verkopen, kun je er ook voor kiezen om je auto aan te bieden bij een autoveiling. De bezoekers van zo’n veiling komen vaak ook uit het buitenland, waardoor het een goed alternatief kan zijn voor de verkoop aan een opkoopbedrijf. Wel wordt er hierbij vereist dat je de juiste papieren hebt en moet de auto voldoen aan een aantal voorwaarden voordat je deze mag aanbieden.

Je auto goed verzorgen helpt met de verkoop

Aangezien het om een tweedehands auto gaat, zullen mogelijke kopers goed kijken naar de staat waarin de auto verkeerd. Het is daarom van belang om je auto netjes aan te bieden, zonder dat bijvoorbeeld de lak of het interieur ernstig beschadigd is. Zorg er daarom voor dat je auto een keer goed door de wasstraat is geweest, en ook van binnen gronding is schoongemaakt. Een nette auto zorgt voor een stuk meer belangstelling tijdens het bezichtigen, waardoor je je auto sneller en voor een hogere prijs kunt verkopen.

 

Comments are closed.

---