Waarop letten bij aanschaf tweedehands auto

Ga jij je allereerste auto kopen of heb jij net je eigen auto verkocht omdat je een andere wilt? Je zou ervoor kunnen kiezen om een dure nieuwe te kopen, maar dit is niet zo verstandig. Deze verliezen in haar eerste jaren al veel van hun waarde, waardoor een tweedehands auto kopen misschien eigenlijk veel interessanter is. Deze auto’s zijn over het algemeen nog in zeer goede staat, alleen is het natuurlijk wel belangrijk dat je op een aantal dingen let. Vanaf de buitenkant is het namelijk niet altijd zichtbaar in welke staat de auto is. Vandaar wat tips om op te letten bij het kopen van een tweedehands auto.

Wanneer je een auto gaat kopen via het internet, dan is het belangrijk om allereerst te bedenken wat voor auto je wilt. Wil je een boodschappen auto hebben, moet je voor werk regelmatig langere afstanden afleggen of plan je een gezinsuitbreiding? Dit zijn belangrijke punten om te bepalen wat de grootte is van de auto en welk comfort de auto dient te hebben.

Als je de keuze hebt gemaakt dan is het interessant om de advertenties te bekijken waar veel foto’s en misschien ook video’s van de auto staan en waar er ook goed aandacht is besteed aan de inhoud van de advertentie.

Als de foto’s goed vanuit allerlei hoeken zijn geschoten en ook foto’s van binnen zijn gemaakt, dan krijg je al een goede eerste indruk van de auto. Met deze foto’s of misschien wel video’s kun je goed zien of de auto deuken, krassen, roest of andere schade heeft. Ziet de auto er voor jou goed (genoeg) uit, dan kun je kijken hoe de binnenkant is. Is de binnenkant nog schoon en netjes dan is dat natuurlijk wel prettig. Bij het kopen van een auto wil je natuurlijk nog wel het idee hebben dat je een ‘nieuwe’ auto hebt gekocht.

Kijk vervolgens of er nog een onderhoudsboekje beschikbaar is. Hierin kun je zien wat er recent of langer geleden is gedaan aan de auto aan onderhoud. Wel zo prettig om te weten wat er onlangs is vervangen. Wanneer een auto bijvoorbeeld regelmatig onderhoud heeft gehad voor één of samenhangende onderdelen, dan zou dat kunnen betekenen dat de auto een blijvend probleem heeft. Ook zijn auto’s die zeer recent een APK hebben doorstaan het meest interessant, omdat deze naar verwachting nog sowieso een jaar de weg op kan.

Heb je dus een auto gevonden die er van binnen en buiten goed uitziet? Zie je ook geen verassende gebeurtenissen in het onderhoudsboekje staan en is de auto recent APK gekeurd? Dan zou dit zomaar een telefoontje waard kunnen zijn naar de betreffende particulier of het bedrijf dat de auto verkoopt.

Wanneer het een autobedrijf betreft is het nog interessant om te weten of het bedrijf een keurmerk heeft van BOVAG. Hiermee weet je zeker dat een auto altijd volgens bepaalde strengere richtlijnen is gecontroleerd. Dit geeft je een extra garantie dat je een goede tweedehands auto koopt.

Wanneer je afspreekt om langs te gaan en de auto zelf te kunnen bezichtigen en erin te kunnen zitten, dan is het handig om iemand mee te nemen die ook nog verstand heeft van auto’s. Natuurlijk kun je tijdens het maken van een proefrit ook even langs een garage gaan voor een kleine keuring. Het is wel aan te raden om hiervoor van tevoren een afspraak te maken. Rijdt de auto goed, voel en hoor je geen rare dingen en heb jij of iemand anders met verstand van auto’s geen rare dingen opgemerkt? Dan kun je er wel van uit gaan dat de auto in orde is.

Zorg dat het kentekenbewijs deel 1A, deel 1B en deel 2 geleverd worden. Hiermee kan je de auto overschrijven en je eigendom maken. Wil je dus een tweedehands auto kopen? Kijk dan gauw op Speurders.nl.

Comments are closed.

---