3 Redenen om een kentekencheck uit te voeren

Veel mensen staan niet stil bij het belang van een kentekenplaat. Dit is ook niet heel gek, want een kentekenplaat is wat het is toch? Echter zijn er een aantal interessante feiten aan verbonden. Kentekenplaten zijn ontworpen om onderscheid te kunnen maken tussen voertuigen en deelnemers in het verkeer te kunnen identificeren. Ook biedt een kentekencheck interessante informatie bij het kopen van een auto of het verkopen hiervan. In dit artikel geven wij je 3 redenen om een kentekencheck uit te voeren.

1. Controleren

Bij het kopen van een auto in het belangrijk dat je weet wat je koopt. Echter spreken verkopers soms niet de volledige waarheid bij het aanbieden van het voertuig. Het is daarom belangrijk dat jij zelf grondig onderzoek doet naar de auto voordat je hem daadwerkelijk koopt. Door middel van een kenteken check kun jij gemakkelijk belangrijke informatie achterhalen.

2. Dagwaarde berekenen

Wil jij je auto verkopen? Dan is het belangrijk dat je weet hoeveel je auto waard is. Het zou zonde zijn als je het voertuig voor een te laag aanbod zou aanbieden. Met behulp van een kentekencheck kan je het merk, model en bouwjaar van je auto achterhalen. Dit zijn de belangrijkste aspecten die je nodig hebt om de dagwaarde te kunnen berekenen.

3. Inzicht in de geschiedenis

Je weet inmiddels dat je met behulp van een kenteken check belangrijke informatie kan achterhalen. Ook de geschiedenis van de auto is belangrijke informatie die je kan gebruiken. Denk aan het kopen of verkopen van een voertuig. Maar welke geschiedenis kun je nu bekijken? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet:

  • Informatie over eventuele zware ongevallen
  • Het voertuig als gestolen is opgegeven
  • Wie de huidige eigenaar is van het voertuig
  • Problemen over de huidige registratie
  • Het voertuig legaal op de weg is
  • Het voertuig een recente inspectie heeft doorstaan

Wanneer ga jij de kenteken check gebruiken? Probeer het eens met je eigen voertuig! Afbeelding:

 

Comments are closed.

---