Ergonomie voor de automonteur; dit zijn de mogelijkheden

Wanneer je op een kantoor werkt is ergonomie belangrijk, maar minstens net zo belangrijk is het voor mensen die juist een actieve baan hebben. Zo niet belangrijker zelfs. Wat dacht je van een automonteur. Wanneer er werkzaamheden aan een auto moeten gebeuren is het vaak het geval dat dit op moeilijk bereikbare plekken plaatsvindt. Onder de auto bijvoorbeeld. Daarnaast kan het zo zijn dat er met zware spullen wordt gewerkt. Allemaal zaken waar een automonteur heel bewust rekening mee moet houden tijdens zijn werk. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor ergonomie voor de automonteur.

Fysieke belasting

We hadden het al even over het werken met zware spullen, ergonomie helpt om fysieke belasting zoveel mogelijk te voorkomen of zo goed en veilig mogelijk  te laten verlopen. In zijn algemeenheid gaat ergonomie om het creëren van een veilige werkomgeving. Maar fysieke belasting is voor de automonteur voornamelijk waar hij of zij goed bij stil moet staan. Gelukkig zijn er meerdere zaken die hieraan bijdragen.

Hefbrug

Er zijn specialisten in werkplaatsinrichting die heel goed weten hoe je een werkplaats zo efficiënt en veilig mogelijk inricht. Voor automonteurs is het bijvoorbeeld onmogelijk om hun werk goed uit te kunnen voeren zonder een goede hefbrug. Dankzij een hefbrug kan de monteur in een goede houding werken aan de onderkant van een auto, of zelfs lichte bedrijfswagens. Er komt geen spierkracht aan te pas en de monteur kan staand werken.

Technisch meubilair

De werkplaats van tegenwoordig lijkt vrijwel niet meer op de werkplaats van vroeger. Steeds meer wordt er gebruik gemaakt van laptops en andere hightech toepassingen. Daardoor verandert het meubilair mee. Goed meubilair maakt het werk voor een automonteur niet alleen efficiënter en overzichtelijker, maar kan ook bijdragen aan een ergonomische werkomgeving. Waar je op een kantoor goede bureaustoelen moet hebben, daar moet er in een werkplaats meubilair zijn waarin je spullen kunt opbergen, maar vooral ook meubilair dat een goede werkhouding stimuleert.

Ligkarren

Soms moet een automonteur onder de auto aan het werk, maar staat de auto niet op een hefbrug. Vroeger kroop een monteur dan gewoon even onder de auto, maar tegenwoordig zijn er speciale ligkarren. Hierdoor blijft de houding van de monteur goed, maar kan hij toch snel even iets onder de auto doen zonder meteen de hefbrug te moeten gebruiken. Ergonomisch verantwoord en efficiënt.

Er zijn dus genoeg toepassingen die een automonteur helpen een ergonomische werkomgeving te creëren!
Deze advertorial is geplaatst door (SanderW013), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.
Deze advertorial is geplaatst door (SanderW013), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Deze advertorial is geplaatst door (SanderW013), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Comments are closed.

---