Top 10 meest verkochte aanhangers

De investering in een aanhangwagen is volstrekt logisch bij veel privé of (meestal) zakelijk gebruik. Wie slechts incidenteel een aanhangwagen nodig heeft, voor het vervoer van tuinafval bijvoorbeeld, kan beter een aanhangwagen huren. Reserveer dan vooraf de aanhangwagen en houd er rekening mee dat je meestal borg moet betalen. Aanhangwagens, of je ze nu koopt of huurt, vormen een uitkomst in heel veel gevallen. Vanzelfsprekend zijn er restricties verbonden aan het rijden met een aanhangwagen. Overweeg je zelf een aanhangwagen te kopen? Lees dan verder en ontdek welke merken het beste verkopen.

Welk rijbewijs heb ik nodig voor een aanhangwagen?

Met rijbewijs B is het toegestaan om met een aanhangwagen te rijden. Er bestaan echter voorwaarden, zoals het maximale lege gewicht van de aanhanger en laadgewicht. Rijbewijs BE is het meest gangbare rijbewijs voor het rijden met een aanhangwagen. Bezoek de website van de overheid voor uitgebreide en vooral actuele informatie over het rijden met een aanhangwagen.

Veilig de weg op met een aanhangwagen

Aanhangwagens zijn perfect om zware objecten te vervoeren die niet in een auto passen. Kies bij voorkeur een aanhangwagen met geremde assen, zodat de aanhanger ook remt zodra jij met de auto remt. Remt de aanhanger niet mee, dan kunnen spullen die vastzitten mogelijk gaan schuiven. Kies als het even kan een aanhanger met 4 wielen, voor extra stabiliteit.

Neem de instructies van de ANWB over om te beschikken over de juiste aanhanger toebehoren, zodat je veilig met je aanhanger de weg op kunt. Denk hierbij aan touwen en spanbanden, een net voor over de aanhangwagen. Maar ook de juiste koppeling van aanhangwagen aan de trekhaak, extra remlichten en overige aanverwante zaken. Zonder deze extra toebehoren kun je geen spullen vervoeren in de aanhangwagen.

Top 10 meest verkochte aanhangers

Per kwartaal kunnen sommige merken iets beter verkocht worden ten opzicht van de concurrent, om vervolgens weer iets te dalen of stijgen. Daarom hier de top 10 van 2021.

 1. Hapert
 2. Anssems
 3. Henra
 4. Hulco
 5. Saris
 6. Eduard
 7. Humbaur
 8. I for Williams
 9. Proline
 10. Vlemmix

Deze top 10 betreft nieuw verkochte modellen.

 • Tweedehands kan de top 10 er weer anders uitzien, naar gelang vraag, aanbod en doeleinde van de aanhangwagen.
 • De nummer 1 op deze lijst verkocht, ter verduidelijking ruim 5 x meer aanhangwagens dan de nummer 10 uit de lijst.
 • Verkoopcijfers tussen de nummers 7 t/m 10 liggen allen onder de 1000 stuks.
 • Jaarlijks neemt de groei naar nieuw verkochte aanhangers toe. Tijdens de corona pandemie is de groei alleen nog maar meer toegenomen onder aannemers bijvoorbeeld – een aanhangwagen vormt een essentieel onderdeel van hun werkzaamheden.
 • Ook is de botenverkoop bijzonder toegenomen tijdens de corona pandemie, waarmee ook de verkoop van boottrailers is toegenomen.

Comments are closed.

---