Stafstaal

Heb je weleens van stafstal gehoord? Stafstaal wordt gemaakt uit voormateriaal dat is warmgewalst. Bij het maken van stafstaal wordt een groot blok staal verhit, dit wordt vervolgens door zogenaamde walsrollen heen geleid. De lengte van het materiaal neemt hierdoor toe, terwijl de dikte juist afneemt. Je kunt het vergelijken met het uitrollen van deeg. Met een deegroller rol je over het deeg heen, hierdoor wordt het steeds dunner.

Verhitting is noodzakelijk

Verhitting moet plaatsvinden omdat het materiaal dan veel eenvoudiger te vervormen is in vergelijking tot koel materiaal. Wellicht heb je weleens van de uitspraak “ijzer smeden als het heet is” gehoord. Dat is precies de reden waarom staal verhit wordt voordat het verder bewerkt wordt. De walsrollen zorgen voor de perfecte vorm. Het wordt een soort van staf met rechthoekige of een ronde doorsnede.

Staalleveranciers

Er zijn verschillende leveranciers die stafstaal verkopen. Het materiaal wordt steeds vaker toegepast in winkelpanden. Een veel gevraagde soort is bijvoorbeeld de staalkwaliteit 42crmo4. Wellicht ben je ook op zoek naar een leverancier die stafstaal goedkoop en snel kan leveren. Wij raden je aan om bij verschillende leveranciers te informeren naar de levertijden en prijzen. Door te vergelijken kun je de goedkoopste aanbieder van stafstaal vinden.

Aandachtspunt

Er is wel een belangrijk aandachtspunt waar rekening mee gehouden dient te worden. Stafstal kan namelijk eenvoudig gaan roesten, iets dat in een winkel niet wenselijk is natuurlijk. Om dit te voorkomen dient er een speciale roestwerende laag aangebracht te worden. Dit kan een zinklaag zijn bijvoorbeeld.

Comments are closed.

---