Kan ik het beste een auto of scooter kopen?

De meningen zijn nogal erg verdeeld over het kopen van een scooter of een auto. Beide vervoersmiddelen hebben zowel voor-, als nadelen en wanneer je dan echt op een punt bent dat je aan het aftasten bent wat voor jou de beste optie zal zijn, dan wordt het helemaal moeilijk.

De keuze tussen een auto, of scooter kopen is geheel persoonlijk. Het is ook erg afhankelijk van wat je wilt en nog meer afhankelijk van wat je nodig hebt. Gebruik je een auto of scooter voor woon/werkverkeer en werk je redelijk dichtbij dan is een scooter een goede optie, maar werk je verder weg dan krijgt natuurlijk een auto de voorkeur.

Kiezen tussen een auto of scooter kopen

Kiezen is moeilijk en vooral wanneer het om een keuze gaat als deze, vaak weet je zelf wel wat het beste is en helpen de persoonlijke omstandigheden ook bij het maken van een beslissing. Ook hebben mensen vaak zowel een auto als een scooter, een scooter kan bijvoorbeeld vaak prima in plaats van een tweede auto om hiermee flink wat kosten te besparen.

Natuurlijk is het wel weer afhankelijk van jouw persoonlijk situatie, maar vaak wordt de scooter gebruikt als extra vervoersmiddel en hoeven mensen alleen maar te kiezen tussen de auto of de scooter op het moment dat ze ergens heen gaan.

Voordelen van een scooter in plaats van tweede auto

Een tweede auto wordt vaak gezien als ideaal en laten we eerlijk zijn; het is ook ideaal om een tweede auto te hebben. Een tweede auto wordt echter vaak puur gebruikt als boodschappen auto en is dan ook vaak een kleinere auto.

Hoe klein de auto ook is en hoe interessant het ook lijkt te zijn, een scooter is vele malen goedkoper op verschillende fronten en je zou dus veel geld kunnen besparen door simpelweg gebruik te maken van een scooter in plaats van een tweede auto.

Een scooter heeft een groot aantal voordelen, net zoals een auto dat ook heeft. Toch zijn er een aantal verschillen die vooral prijstechnisch erg interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan brandstof, wegenbelasting, APK, verzekering en zelfs het onderhoud. Op al die punten is flink wat geld te besparen, kies je dus voor een scooter dan kies je ook voor een flinke besparing.

Auto of scooter kopen

Waar we het nog niet over hebben gehad is de aanschafprijs van een auto of een scooter. We gaan er nu even vanuit dat we een nieuwe auto of scooter kopen. Natuurlijk is het prijsverschil dan al helemaal enorm. Een nieuwe scooter koop je voor tussen de €1200 en €3500 en een nieuwe auto vind je meestal vanaf €9000.

Natuurlijk is het ook de vraag wat je wilt uitgeven, maar vooral wanneer het voor een tweede vervoersmiddel is willen de meeste mensen er niet al teveel voor kwijt zijn. Een scooter kopen biedt dan de perfecte oplossing wanneer je een handig en comfortabel vervoersmiddel wilt hebben en er niet teveel voor wilt betalen. Overweeg je de aanschaf van een scooter? Informeer dan zeker even naar de mogelijkheden en prijzen bij fastfuriousscooters.nl

Comments are closed.

---