Water printen is de aller nieuwste trend

Water printen, oftewel hydro dipping is nog behoorlijk onbekend in Nederland. Water printen is een grafische techniek om voorheen haast onmogelijke print motieven op een hard oppervlak te plaatsen. Het te bedrukken materiaal kan alles zijn van plastic, tot metaal en hard hout.

Water printen in stappen
De aller eerste stap van het water printen is het bedrukken van de speciale folie. Alles is mogelijk, want voor het drukken wordt gebruik gemaakt van een printer welke 1:1 elk soort afbeelding kan overbrengen op het folie. Alles van een portret foto, vlammen tot een trosje bananen is mogelijk om te drukken.

Vervolgens wordt de folie met de bedrukte zijde naar beneden gericht in een watertank met verwarmd water gelegd. Hierna wordt er een speciaal hechtmiddel achterop de folie gespoten en lost de folie zonder zijn print te verliezen op in het water.

De laatste stap is het dompelen van het materiaal in de watertank. Door het voorwerp geleidelijk door het folie heen te drukken, krijgt de folie de kans om zich aan elk stukje van het oppervlak te hechten. Als eenmaal het voorwerp onderwater is wordt het residu weg gespoeld en kan het voorwerp weer boven water worden getrokken.

Spuit er vervolgens een laag blanke lak overheen en u heeft een schitterend eindresultaat.

Ga naar de website: Water printen is de aller nieuwste trend

Deze post is geplaatst door Daryl Baars via IP adres: 94.210.220.207.

Comments are closed.

---