Operatie “schone lucht Rotterdam”, de auto sloopregeling

In ons artikel over de auto sloopregeling in Rotterdam vertelde wij al over enkele criteria om te kunnen deelnemen aan deze mooie regeling die vanaf 14 maart jl. in het leven is geroepen. Niet iedere Rotterdam blijkt hiervan nog op de hoogte te zijn! Een oude auto kan zomaar een zeer mooi & hoog bedrag opleveren: Lees hier meer informatie over de auto sloopregeling voor Rotterdam.

Komt uw auto in aanmerking?

Controleer het zelf op de kentekenchecker! Komt uw auto in aanmerking? Dan dient u uw auto wel aan een RDW erkende autosloperij te verkopen. Ons autosloopbedrijf 123 Auto’s is aangesloten bij de R.D.W., branchevereniging STIBA en ARN (Auto Recycling Nederland). Met ons autosloopbedrijf doet u veilig zaken én komt u in aanmerking voor de auto sloopregeling van Rotterdam!

Meer lezen over onze sloopauto inkoop? Ga snel naar Sloopauto verkopen

Oude motorvoertuigen; grote vervuilers

Hier zullen wij iets dieper ingaan op de achterliggende gedachte van de sloopregeling. De gemeente Rotterdam en andere grote steden hebben van de overheid in totaal 7,4 miljoen euro ter beschikking gesteld gekregen voor het verbeteren van de luchtkwaliteit. Zoals we allemaal weten stoten vooral oude auto’s, zonder katalysator of roetfilter bij diesels, een verontreinigende uitlaatdamp uit; vele malen erger dan die van nieuwere auto’s. In steden als Rotterdam is het effect goed merkbaar wanneer je je in een druk & oud stadsgedeelte bevind zoals het Kleiwegkwartier bijvoorbeeld. Alleen al in Rotterdam, is uitgerekend, komen zo’n 23.000 auto’s in aanmerking voor de auto sloopregeling! Het gaat hier om voertuigen welke in Rotterdam geregistreerd staan. Veel eigenaren zijn helaas (nog) niet bekend met deze regeling. Wij hopen dan ook met ons artikel te kunnen bijdragen aan de verspreiding hiervan.

Hoge subsidies voor oude auto’s

Een oude benzine wagen (van voor 1992) kan zomaar 1000 euro extra opleveren voor de eigenaar. Zodra bekend is middels de kentekencheck of de auto in aanmerking komt, kan er subsidie worden aangevraagd. De subsidie kan zelfs nog oplopen als men overgaat tot de aanschaf van een milieuvriendelijker auto zoals de elektrische auto of een auto die rijdt op “groen” gas.

Sloopauto verkopen?

Als RDW erkend autosloopbedrijf kopen wij graag uw voertuig in. Wij halen uw auto gratis voor u op en betalen u direct uit voor uw auto. Uw auto wordt dan door ons afgevoerd naar onze autosloperij.

Direct telefonisch & vrijblijvend een bod ontvangen?

BEL 0657 182792

Voordelig sleutelen doe je bij een doe-het-zelf-garage!

Besluit u uw oude benzineauto naar de sloop te brengen en komt daar een nieuwe auto voor in de plaats? Laat deze dan voordelig van onderhoud voorzien bij Autobedrijf Philip+. Deze garage betreft een doe-het-zelf-garage, waarbij u heel goedkoop zelf onderhoud aan uw auto, zoals (kleine) reparaties, kunt uitvoeren. Het kan natuurlijk zo zijn dat u tijdens het onderhoud aan uw auto ergens niet uitkomt. Niet getreurd, want de experts van de garage assisteren uw graag en voorzien u van tips. Maar hoe werkt het concept van een zelf-sleutel-garage eigenlijk? Dat is heel simpel. Via de website van autobedrijf Philip+maakt een u een afspraak om bijvoorbeeld een brug te huren. Dit is al mogelijk voor een bedrag van € 10 per uur (excl. gereedschapswagen).

Tevens is het mogelijk om uw auto van goedkoop apk te laten voorzien. De Algemene Periodieke Keuring is verplicht voor auto’s in Europa en is in het leven geroepen om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Zowel benzine als diesel auto’s kunnen apk gekeurd worden. De prijzen hiervoor zijn respectievelijk € 19 en € 39. Tenslotte heeft u de mogelijkheid om bij de doe-het-zelf-garage in Schiedam (nabij Rotterdam) beurten te laten uitvoeren. Vroeg of laat zal er namelijk iets aan de auto moeten worden vervangen. Vandaar is periodieke inspectie noodzakelijk. Philip+ DHZ voert al een beurt uit vanaf € 60. Bespaar dus geld en maak snel een afspraak bij een doe-het-zelf-garage!

Comments are closed.

---