Winterbanden zijn van groot belang

Wat zijn winterbanden nou precies? Het zijn autobanden die geschikt zijn voor extreme weersomstandigheden. Wanneer het sneeuwt, ijzelt of bij temperaturen lager dan 7 graden bieden ze extra veiligheid. Winterbanden zijn te herkennen aan een grover en breder profiel en door de letters M+S (Mud & Snow). Veel winterbanden hebben ook een wintermarkering, deze ziet er uit als een berg met ijskristal.

Waarom winterbanden?

De reden waarom winterbanden extra veiligheid bieden is omdat winterbanden meer grip bieden tijdens extreme weersomstandigheden. De remweg tijdens deze periode is vele malen korter dan wanneer je rijdt met zomerbanden. Het is gebleken dat wanneer je remt op sneeuw met winterbanden, de afstand de helft is dan wanneer je dit met zomerbanden zou doen. Wissel je winterbanden in de zomer wel weer met uw zomerbanden. Dit is noodzakelijk omdat je in de zomer met winterbanden een langere remweg hebt dan met zomerbanden.

Overige voordelen

Winterbanden bieden je dus veel voordelen. Het zorgt er voor dat je meer grip hebt op de weg bij temperaturen onder de 7 graden. Hierbij hoort dan ook dat je een kortere remweg hebt op nat én droog wegdek. Wat ook een voordeel is wanneer je met winterbanden rijdt, je zomerbanden niet verder zullen slijten. Door afwisseling van de autobanden zullen de banden langer goed blijven. Hierdoor is het ook niet zo dat je duurder uit bent met de aanschaf van winterbanden. Het is namelijk zo dat je de banden tegen elkaar ‘oprijdt’. Eigenlijk doe je dus twee keer langer met de banden, dan wanneer je alleen zomerbanden hebt. Het is handig wanneer je winterbanden hebt als je op vakantie gaat. In veel omringende landen van Nederland, zoals Duitland en Luxemburg, zijn winterbanden verplicht in de winter. Mocht u zich hieraan niet houden, loopt u ook kans op een fikse boete.

Autobanden kopen

Winterbanden spelen een grote rol voor uw veiligheid en de veiligheid van anderen. Mocht u geïnteresseerd zijn in winterbanden, kunt u deze vinden bij autobanden-prijsvechter.nl. Er zijn tegenwoordig vele verschillende banden te koop, en het is belangrijk de juiste keuze hierin te maken. Dit is mogelijk bij de bandenleverancier hier vindt u goede kwaliteit banden voor een mooie prijs. De naam zegt het al. Ze verkopen niet alleen goedkope banden, maar ook merkbanden zoals Michelin, Continental, Goodyear en Dunlop voor de laagste prijzen. Wanneer u voor 15:00 bestelt, kunnen zij de autobanden of velgen al de volgende werkdag leveren. Alle banden en velgen hebben 1 jaar fabrieksgarantie en 14 dagen retourrecht, twijfel niet en kijk snel op www.autobanden-prijsvechter.nl

Post Tagged with

Comments are closed.

---