Tips tijdens het afsluiten van een autoverzekering

Het grote voordeel van autoverzekeringen vergelijken is dat je altijd voor de goedkoopste keuze gaat. Door de autoverzekeringen te vergelijken krijg je in beeld welke er bestaan en wat ze dekken. De ene verzekering dekt lang niet alle schade, terwijl een ander je all-risk verzekerd. Alle schade die je oploopt, is dus gedekt. Hoe meer schade de verzekering dekt, des te meer je per maand betaald. Het is dus een afweging welke risico’s je neemt. Ga je voor all-risk, dan betaal je maandelijks meer, maar is ook alles verzekerd wanneer er iets gebeurt.

Ga je voor WA, WA-beperkt of toch all-risk

In Nederland bestaan er drie soorten verzekeringen voor je auto: WA, WA-beperkt en all- risk. De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) dekt schade die je toebrengt aan anderen. Denk bijvoorbeeld aan een botsing waarbij jij zelf verantwoordelijk bent voor de oorzaak. Dit is fijn wanneer je per ongeluk tegen een andere auto aanrijd, maar het dekt schade aan je eigen wagen niet. WA-beperkt dekt naast schade aan anderen ook diefstal, ruitschade en brandschade. De all-risk verzekering dekt als enige ook de schade van je eigen auto en schade door vandalisme. Je betaalt hier meer voor, maar bent ook voor iedere vorm van schade verzekerd.

Weet wat een verzekering gaat kosten

Voor je een verzekering afsluit, is het belangrijk dat je bedenkt hoeveel geld je per maand wil betalen voor de verzekering. Wanneer je dit op papier zet, is het tijd om de te vergelijken. Een autoverzekering berekenen doe je door een handige tool op internet. Hier vul je een aantal basisgegevens in. Je begint bij het opgeven van het type wagen, model en merk. Stap twee is is het type verzekering. In stap drie geef je wat persoonlijke gegevens door, zoals je in bezit bent van een rijbewijs en je leeftijd. De laatste stap is het doorgeven van wat contactgegevens, waar de resultaten naartoe gaan. De tool berekent vervolgens voor je hoeveel geld je gaat betalen voor de verzekering.

Bespaar op je autoverzekering

Het liefst ben je goed verzekerd voor een zo laag mogelijke prijs. Door een paar simpele trucjes hou je de verzekering laag. Controleer allereerst goed onder welke dekking je valt. Zo voorkom je vervelende verrassingen wanneer iets niet in de verzekering blijkt te zitten. Door je eigen risico te verhogen, verlaag je het maandelijkse bedrag. Kies voor een eigen risico die past bij je buffer, zodat je het wanneer nodig wel kan missen. Het is belangrijk om de verzekering up to date te houden. Vergelijk opnieuw je autoverzekering wanneer er iets veranderd in je leefsituatie en geef dit niet meteen door. Een verhuizing naar een andere locatie in Nederland bijvoorbeeld, beïnvloed soms de prijs van je verzekering. Het is soms verstandiger om naar een andere verzekeringsmaatschappij over te stappen, maar vergelijk autoverzekeringen in ieder geval.

Bedenk in welke doelgroep je valt

Veel verzekeraars richten zich op een bepaalde doelgroep. Een voorbeeld hiervan is Promovendum. Ze laten hoogopgeleiden minder betalen voor dezelfde verzekering. Hierdoor hopen ze meer hoogopgeleide mensen aan te trekken. Andere verzekeringen richten zich bijvoorbeeld op ondernemers door de premie lager te maken. Bekijk eens in welke doelgroep je zelf valt en welke verzekeraar daarop inspeelt. Zo maak je handig gebruik van de voordelen die een verzekeringsmaatschappij je biedt. Vergeet tot slot niet om verzekeringen ieder jaar opnieuw te vergelijken. Zo weet je zeker dat je ieder jaar bij de goedkoopste zit!

Comments are closed.

---