Tips voor het kopen van een camper occasion

Met een camper occasion maak jij een onvergetelijke vakantie. Het is een avontuurlijke manier om jouw gezin mee te nemen op vakantie. Om ieder jaar een camper te huren kost veel geld. Daarom denken er steeds meer mensen over na om een camper occasion te kopen. Ben jij op zoek naar een camper occasion en kan jij wel wat tips gebruiken? Dan is dit artikel gemaakt voor jou.

Welk type camper zoek je?

Voordat jij begint met jouw zoektocht, moet je uitvogelen wat voor camper je wilt. Er zijn veel verschillende campers op de markt te vinden en ieder model is bedoeld voor een andere doelgroep. Heb jij een gezin en ben jij op zoek naar een ruime camper om iedereen in mee te nemen? Dan moet je op zoek gaan naar een camper die veel slimme slaapplekken heeft, zoals een slaapbank, een stapelbed, enzovoorts. Zijn jij en jouw partner alleen en ben jij niet van plan om jouw gezin uit te breiden? Dan ben je wellicht op zoek naar een kleinere camper met iets meer luxe.

Bespaar met een tweedehands camper

Ondanks dat je geneigd bent om op zoek te gaan naar nieuwe camper occasions, is dit niet aan te raden. Nieuwe campers zijn duur en geven gaandeweg vaak meer problemen. Door te kiezen voor een tweedehands camper die niet heel veel kilometers heeft gelopen en nog in goede conditie is, bespaar je letterlijk duizenden euro’s.

Vergeet niet om een aankoopkeuring uit te laten voeren

Voordat jij een deal afsluit en denkt de perfecte camper te hebben gevonden, is het altijd belangrijk om eerst een aankoopkeuring uit te laten voeren. Deze keuring laat zien of er verstopte problemen aanwezig zijn die met het blote oog niet te zien zijn. Als de verkoper bepaalde problemen heeft verborgen, komen deze met deze keuring naar boven.

Wat is de garantie?

Veel dealers verkopen tweedehands campers. Het is zeker aan te raden om via een dealer een camper te kopen, omdat je profiteert van een garantietermijn. Een garantie die vele jaren geldig is, toont aan dat de dealer zeker is van zijn zaak. Wanneer je te maken hebt met een korte garantie, dan toont het aan dat de dealer bang is dat er in een korte tijd problemen opduiken. Bij Oortgiese Campers kan je terecht voor het vinden van meer tips voor het kopen van een camper occasion.

Comments are closed.

---