Wat kost turbo revisie?

Heb je een auto met een turbomotor? Laat deze dan op tijd reviseren om een grote onderhoudspost te voorkomen. Hieronder zullen we het één en ander toelichten met betrekking tot het reviseren van de turbomotor van je auto.

De turbo is in de basis een soort simpele luchtpomp die ervoor zorgt dat je motor meer vermogen krijgt en dus betere prestaties kan leveren. De turbo pompt onder druk extra lucht naar je motor waardoor er meer brandstof word verbrandt. Je motor gaat hierdoor beter presteren terwijl je cilinderinhoud gelijk blijft. De uitlaatgassen die vanuit de motor komen, worden gebruikt door je turbo dus vandaar dat een turbo ook wel een uitlaatgasturbo wordt genoemd in de autowereld.

Hoe herken je een defecte turbo?

Wanneer je motor de juiste verhouding lucht en brandstof ontvangt, dan werkt de turbo naar behoren. Gebeurt dit niet dan raakt de motor uit balans, wanneer een motor langere tijd uit balans draait kan er grote schade ontstaan, met als gevolg vaak hoge bijkomende kosten. Waar je een uit balans geraakte motor aan kan herkennen is zwarte of witte rook uit de uitlaat of omdat je auto ineens een stuk minder vermogen heeft. Dalende oliedruk of een fluitend geluid kunnen ook kenmerken zijn van een slecht werkende turbo. Wees dus altijd alert bij deze klachten.

De turbo van een auto is ook een onderdeel wat vaak stuk gaat wanneer een desbetreffende auto te zwaar of op de grens wordt belast. Denk hierbij aan het vervoeren van artikelen met een kar of een “te” zware caravan. Ook lange stukken bergop rijden zijn niet altijd aan te raden.

Kosten turbo revisie

De kosten van een turbo revisie zijn afhankelijk van het merk van de auto. Dat komt omdat elke motor anders in elkaar zit en de prijzen van verschillende merkonderdelen sterk uiteenlopen. Lees je dus altijd van tevoren goed in of laat je uitgebreid voorlichten door een specialistische garage.

Waarom je turbo laten reviseren?

De kosten voor een gehele nieuwe turbo kunnen flink oplopen zoals hierboven ook al is beschreven, daarom is het bijna altijd verstandig om een turbo revisie te laten uitvoeren voordat er eventueel al schade ontstaat of is ontstaan. Let wel op dat de kosten van de revisie wel lager zijn dan de dagwaarde van de auto. Als dat niet het geval zou zijn, dan is het wellicht verstandig om naar een andere auto te gaan kijken.

Comments are closed.

---