4 tips om beschadigingen aan je voertuig te herstellen

Een auto is een kostbaar bezit. Niet alleen omdat de aankoop ervan een hele hap uit je budget nam, maar vooral ook omdat het je trouwe vervoermiddel is dat je dagelijks overal heen brengt. Reden genoeg dus om er goed voor te zorgen en zelfs de kleinste beschadigingen onmiddellijk aan te pakken. Schade die niet hersteld wordt, kan namelijk leiden tot grotere schade en dus ook tot grotere kosten. Een dan spreken we nog niet over de veiligheid die in gevaar kan komen. Veel van die beschadigingen zijn ook helemaal niet zo moeilijk te herstellen en hoeven niet eens zo duur uit te vallen. Het komt er gewoon op aan om actie te ondernemen en even naar de garage te rijden.

Dof geworden koplampen

Koplampen herstellen is voor iedere hersteller een routineklusje wat vrijwel dagelijks aan de orde is. Een van die klussen is het aanpakken van dof geworden koplampen. Het zicht van de bestuurder vermindert hierdoor en bovendien is de auto ook minder goed zichtbaar voor andere weggebruikers, met alle gevolgen van dien. Oorzaak van dit dof worden is dat de coating laag die op de koplampen aanwezig is zijn beste tijd heeft gehad. Om de lampen opnieuw te laten schijnen als nieuw volstaat het de oude coating laag vakkundig te verwijderen en een nieuwe aan te brengen.

Een sterretje in de voorruit

Het kleinste steentje is al voldoende om een sterretje in de voorruit te veroorzaken. Niet zo erg, denk je misschien, maar weet dat een klein sterretje verder kan uitlopen tot het een heuse scheur veroorzaakt die je het zicht op de weg bemoeilijkt. Zolang het sterretje niet groter is dan een stuk van 2 euro kan dit makkelijk en goedkoop hersteld worden. Door het opvullen van het sterretje met kunsthars dat onder invloed van UV-licht uitgehard wordt, krijgt de voorruit de originele sterkte terug en zie je er niets meer van. Je voorruit beschadigd? Laat ook dit onmiddellijk herstellen en voorkom zo erger.

Een beschadigde velg

Wie heeft nu nog nooit de stoeprand geraakt met een beschadiging van de velg tot gevolg? Wellicht niemand, het overkomt de besten. De beschadiging ontsiert het zicht van je auto en er kan onbalans optreden die de veiligheid in het gedrang brengt. Een kleine beschadiging kan makkelijk aan je aandacht ontsnappen, dus als je een stoeprand geraakt hebt, rij dan even langs de garage voor een nazicht van de velg en vermijdt zo onveilige situaties tijdens het rijden.

Een ondiepe kras

Een kras in je auto, je moet er niet aan denken en toch komt het vaak voor. Gelukkig is een ondiepe kras, van maximaal 20 centimeter en zonder beschadiging van de lak, makkelijk en snel te herstellen. De techniek van het polijsten laat ondiepe krassen verdwijnen en je auto ziet er weer als nieuw uit. Een ondiepe kras kun je trouwens herkennen aan het niet zichtbaar zijn van de witte onderlaag. Voor diepe krassen zal polijsten helaas niet meer volstaan en zullen andere oplossingen moeten gezocht worden.

Comments are closed.

---