De voordelen en nadelen van een tweedehands aanhanger

Op zoek naar een aanhanger en heb je geen idee waar je op moet letten of waar je moet beginnen met zoeken? Dan lees je in dit artikel over de voor- en nadelen van het aanschaffen van een tweedehands aanhanger. Online zijn er diverse tweedehands aanhangwagens van verschillende prijsklassen te vinden. Benieuwd of dit dé optie is voor jou, lees dan snel verder.

De voordelen van een tweedehands aanhanger

Het aanschaffen van een tweedehands aanhanger is een uitstekende keuze als je niet al te veel geld wilt uitgeven aan een nieuwe aanhanger. Het aanschaffen van een tweedehands aanhanger uitermate geschikt als je niet van plan bent om regelmatig gebruik te maken van de aanhanger. Daarnaast is het ook vrij eenvoudig om nieuwe onderdelen voor een tweedehands aanhanger aan te schaffen, wanneer deze moet worden onderhouden. Over het algemeen is dit een stuk goedkoper dan het aanschaffen van een compleet nieuwe aanhanger.

De nadelen van een tweedehands aanhanger

Aan het aanschaffen van een tweedehands aanhanger zitten uiteraard een aantal nadelen. Tweedehands aanhangers worden over het algemeen verkocht wanneer de voormalige eigenaar hier geen behoefte meer aan heeft. Hierdoor verkeren de tweedehands aanhangers zich vaak in een slechtere staat. De kans is dus aardig groot dat je een aanhanger koopt waar nog een hoop reparatie kosten aan verbonden zitten, zonder dat je dit op het eerste gezicht door hebt.

Controleer de aanhanger altijd op het volgende

Wanneer je gebruik maakt van een aanhanger moet je er ten alle tijden rekening mee houden dat je er gebruik van kunt maken, zonder enige veiligheid risico’s. Besteed daarom extra aandacht aan de volgende onderdelen van de tweedehands aanhanger, om een miskoop te voorkomen.

  • De frame en chassis
  • De verlichting
  • De wiellagers
  • De staat van de banden (vervang deze om de tijd)
  • Het remsysteem
  • De kentekenpapieren en COC verklaring
  • Het Chassisnummer en typeplaatje

Wanneer je er dus voor kiest om een tweedehands aanhanger aan te schaffen, is het dus uitermate belangrijk dat je kritisch kijkt naar de staat van de aanhanger. Kijk gerust online naar diverse tweedehands aanhangwagens op Fripaan.nl, zodat je een miskoop voorkomt.

Comments are closed.

---