De voordelen van het reinigen van een verstopt roetfilter

Het roetfilter is één van de belangrijkste onderdelen van onze auto. Het zorgt er namelijk voor dat roetdeeltjes uit de uitlaat worden opgevangen en zo dus niet in de buitenlucht terechtkomen. Deze deeltjes ontstaan tijdens het verbrandingsproces van de brandstof in de motor van de auto. Ondanks het feit dat het grootste deel wel verbrand, blijft er met name onverbrande waterstof over, wat zich vormt als roet. Door het gebruik van een roetfilter voorkom je dus de uitstoot van het grootste deel van deze roetdeeltjes, waardoor we met elkaar het milieu veel minder beschadigen. Je kunt je dus wel voorstellen wat er gebeurt als je roetfilter niet goed schoon is. Om je een idee te geven welke voordelen het reinigen van een verstopt roetfilter heeft, hebben we er een aantal voor je verzameld.

Sneller dan vervangen

Wanneer je je roetfilter reinigen laat, dan duurt dit zo ongeveer twee uur. In tegenstelling tot het volledig laten vervangen van je roetfilter is dit natuurlijk vele malen sneller. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat het demonteren van het roetfilter en het plaatsen van een nieuw filter natuurlijk veel langer duurt.

Voordeliger

Nu je weet dat het vervangen van een roetfilter veel langer duurt, dan wanneer je ervoor kiest deze te reinigen, kun je je wel voorstellen wat dit met de kosten doet. Het laten vervangen van een roetfilter is namelijk afhankelijk van je auto al snel boven de 1.000 euro. Het reinigen daarentegen kosten ‘slechts’ 300 euro. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit verschil aanzienlijk is.

Verlengde levensduur

Op het moment dat jij je roetfilter periodiek laat reinigen en dan bij voorkeur zo om de 100.000 kilometer, dan gaat je roetfilter vele malen langer mee. Je kunt je dus wel voorstellen dat het ook kostentechnisch vele malen beter is om iedere 100.000 kilometer 300 euro te betalen voor het reinigen, dan dat je de kans hebt op een kapot roetfilter. Want laten we eerlijk zijn, hoeveel kilometer rijden we per jaar? Het is dus verstandig om je roetfilter periodiek te laten nakijken en waar nodig te laten reinigen. Zo voorkom je een hoop (onnodige) extra kosten.

Comments are closed.

---