Motoraccu kopen: hoe kies je de juiste?

Het aanschaffen van een goede accu is essentieel om alles uit je motor te halen. Met diverse soorten accu’s verkrijgbaar, is het begrijpelijk dat je geen idee hebt welke nou het beste geschikt is voor motor. Lees daarom hier waar je op moet letten bij het kopen van de juiste accu voor jouw motorfiets.

Een goede accu, voor een lage prijs

Het is volkomen begrijpelijk dat je niet al te veel geld wilt uitgeven aan een goede accu voor jou motor. Denk jij hier nou hetzelfde over? Dan is het aanschaffen van een loodaccu een goede keuze. Met een loodaccu kun je jouw motor eenvoudig opstarten zonder enkele problemen op te lopen. Daarnaast gaan loodaccu’s lang mee, doordat deze weinig last heeft van zelfontlading en de motor dus snel en gemakkelijk aan slaat. Echter hebben loodaccu’s een hoger gewicht en worden deze geleverd met accuzuur, waardoor er druk in de accu kan ontstaan.

Een ademende accu

Met een gel accu kan de accu van jouw motor voldoende ademhalen. Dankzij de vloeistof gel wordt er voorkomen dat de accu oververhit en de rest van jouw motor beschadigd. Een nadeel van gel accu’s is dat deze veel minder bestendig zijn tegen hoge ontladingen. Wanneer je de accu te ver ontlaadt, is deze niet meer in staat om nog gebruikt te worden en moet je deze dus direct weggooien.

Een lichtgewicht accu

Een lithium-ion accu is een lichte en kleine accu, dat net als een klein doosje aanvoelt. Echter is het wel ontzettend belangrijk dat je een speciaal geschikte druppellader aan deze accu koppelt. Helaas zijn lithium-ion accu’s wel een stuk duurder in vergelijking met andere accu’s.

Vind diverse accu’s online

Welke accu’s het beste geschikt is voor jouw motorfiets hangt af van onder andere de motorsoort, jouw rijstijl en jouw beschikbare budget. Kijk daarom altijd eerst even goed rond op BoonstraParts.com naar verschillende soorten accu’s voor jouw motorfiets, om vervolgens de juiste keuze te maken zonder dat je hier later spijt van krijgt.

Comments are closed.

---