Tips om geld te sparen

Veel mensen vinden het lastig om geld te sparen. Ze willen graag ergens voor sparen, maar toch lukt het elke maand niet om geld hiervoor opzij te zetten. Door de juiste tips te gebruiken kan je makkelijker geld sparen. Wat zijn deze tips? Dat lees je in dit artikel.

Stel een concreet doel

Als je iets wilt bereiken helpt het om een concreet doel te stellen. Door een concreet doel te stellen weet je waarvoor je bezig bent en blijf je gemotiveerd om eraan te blijven werken. Een concreet doel is het liefst SMART. SMART staat voor Specifiek Meetbaar Acceptabel Realistisch en Tijdsgebonden. Als een doel bijvoorbeeld niet realistisch is, is de kans klein dat je het behaalt en raak je gedemotiveerd. Als een doel niet tijdgebonden is kan je ook gedemotiveerd raken, doordat het behalen van het doel te lang duurt. Een SMART doel is bijvoorbeeld ‘Ik wil een 5.000 euro sparen in 10 maanden voor een cruise door elke maand 500 euro opzij te zetten. Een doel kan ook bijvoorbeeld zijn een auto kopen.

Maak gebruik van automatisch sparen

Bij banken is het mogelijk om automatisch te sparen. Zo hoef jij niet na te denken om het geld opzij te zetten. Dit kan je erg helpen bij het sparen. Stel het zo in dat je geld op je spaarrekening gezet wordt nadat je je salaris binnenkrijgt. Daarnaast kan je bij veel banken ook je spaarrekening opsplitsen in spaardoelen. Dit is extra handig. Zo kan je bijvoorbeeld een spaardoel maken voor je pensioen, je vakanties en andere doelen. Hierdoor heb je ook makkelijker overzicht op je geld, dan als al het geld op een hoop is.

Geld besparen

Als je geld wilt sparen moet je ook geld besparen. Helaas is het leven onlangs een stuk duurder geworden. De inflatie is al meer dan 10% geworden. Toch is het mogelijk om geld te besparen. Hoe doe je dat dan? Je kunt geld besparen op energie door je huis zoveel mogelijk te isoleren. Daarnaast bespaar je energie door alle stekkers van apparaten uit het stopcontact te halen als je het niet gebruikt. Als je daar geen zin in hebt is een standby stekker of stopcontact een goed alternatief. Ook bespaar je elektriciteit door waterbesparende (douche)kranen en ledlampen te gebruiken. Laat ook je kleding drogen aan de lucht in plaats van in de wasmachine. Besparen van geld voor je boodschappen kan door voornamelijk producten uit de aanbieding te kopen. Daarnaast kan je via Good to Go of de Albert Heijn voordelig pakketten kopen met producten die een korte houdbaarheidsdatum hebben.

Is jouw doel om een auto aan te schaffen? Bekijk dan eens een van de auto’s uit de SubaruStore. Er zijn verschillende vestigingen die je kunt bezoeken, zoals Subaru Doetinchem. Door je doel in het echt te zien kan je nog gemotiveerder worden.

Comments are closed.

---