Welke autoverzekering moet ik kiezen?

Wanneer je een auto hebt gekocht ben je verplicht om deze te verzekeren. Er zijn verschillende soorten dekkingen. Deze verschillende dekkingen hebben ook verschillende prijzen. Wanneer je voor de goedkoopste dekking kiest wordt er ook het minste verzekerd, wanneer je voor de duurdere dekking kiest dan wordt er meer verzekerd wanneer je een ongeluk krijgt of schade hebt aan je auto. Onderstaand de verschillende dekkingen die er zijn.

1. WA-verzekering
De WA-verzekering is de goedkoopste optie. Dit de autoverzekering die wettelijk minimaal verplicht is. Bij deze dekking wordt alleen de schade aan andermans auto vergoedt. De schade aan de eigen auto wordt dus niet betaald door de verzekeraar bij deze dekking. De WA-verzekering is het meest geschikt voor wat oudere auto`s (+10 jaar).

2. WA-beperkt casco
Bij een WA-beperkt casco wordt uiteraard ook de schade aan andermans auto vergoedt bij een ongeluk. Daarnaast worden ook brand, diefstal, inbraak & aanrijdingen met loslopende dieren vergoedt door de verzekeraar. De WA-beperkt casco verzekering is dus een uitgebreidere verzekering dan de WA-verzekering. De WA-beperkt casco verzekering is het meest geschikt voor auto`s die tussen de 5-10 jaar oud zijn.

3. All-risk verzekering
Als laatste is er nog de All-risk verzekering. Deze autoverzekering dekt alle schades die ook gedekt worden bij de WA-verzekering en de WA-beperkt casco verzekering. Daarnaast dekt de All-risk verzekering ook nog schade aan de eigen auto, zelfs wanneer je deze zelf hebt veroorzaakt. Dit is dan ook de duurste soort autoverzekering. De All-risk verzekering is het meest geschikt voor nieuwere auto`s.

Bij het kiezen van een autoverzekering is het dus belangrijk om eerst een keuze te maken tussen de verschillende dekkingen die er zijn. Daarnaast is het ook belangrijk om goed te kijken naar het eigen risico dat de verschillende verzekeraars rekenen. Bij sommige verzekeraars is de maandpremie erg laag, waardoor dit een aantrekkelijke verzekering lijkt. Maar dan kan het zijn dat het eigen risico erg hoog is, waardoor bij een eventueel ongeval of schade eerst het eigen risico moet worden opgemaakt voordat de verzekeraar gaat uitbetalen. Voor een onafhankelijke vergelijking kunt u uw autoverzekering berekenen bij www.overstappen.nl. Op basis van uw auto en persoonlijke voorkeuren kunt u hier een vrijblijvende berekening maken van de kosten voor een autoverzekering.

 

Comments are closed.

---