Heb ik winterbanden nodig in Nederland?

De wintermaanden staan weer voor de deur. Vele Nederlanders zetten de winterbanden weer onder de auto. Bij onze oosterburen zijn winterbanden wettelijk verplicht bij winterse weer omstandigheden, in Nederland is dit niet verplicht maar toch is het rijden met winterbanden in Nederland ook aangeraden. Zo kan men veel beter en veiliger rijden.

Wat is het verschil tussen winterbanden en normale banden?

Het rubber van winterbanden hebben samenstelling die zachter is waardoor ze geschikter zijn voor lagere temperaturen. De winterbanden hebben meer grip en comfort als er sneeuw op de weg ligt.
Winterbanden hebben al voordelen bij temperaturen van 10 graden Celsius dus niet alleen bij dagen dat de temperatuur onder het vriespunt ligt

winterbanden

Heb ik winterbanden nodig?

Voor iedere autorijder is het beter en veiliger om in de wintermaanden te rijden op winterbanden. Maak ik veel kilometers? Ga ik naar Frankrijk, Duitsland of Oostenrijk? Trek ik de bergen in? Als je op deze vragen ja moet antwoorden dan zijn winterbanden noodzakelijk.

Nadelen van winterbanden?

  • Banden moeten omgewisseld worden
  • Banden moeten opgeslagen worden

Voordelen van winterbanden?

  • Veilig rijden in de winter.
  • Korte remweg, meer grip.
  • Zomerbanden slijten niet.
  • Niet direct sneeuwkettingen nodig.
  • Minder kans op letsel en schade
  • Licht metalen wielen blijven netjes.

Afwijking van de teller

Nieuwe banden onder een auto kunnen ervoor zorgen dat de kilometer teller een afwijking heeft. Dit zal je meemaken als je de winterbanden plaatst en zal je dit ook krijgen wanneer je de zomerbanden weer onder je auto plaatst. Wat is de teller afwijking bij jouw auto precies? Gebruik de tellerafwijking tool van autobedrijf Van Essen om dit te meten.

Over de auteur

Autobedrijf Van Essen staat voor goede service en kwaliteit op het gebied van autoservice en bandenservice. Van Essen heeft vestigingen in Emst, Eerbeek en Vaasen. In 1947 is de eerste Van Essen vestiging geopend in Emst en sindsdien streven we naar de beste kwaliteit en service.

Comments are closed.

---