Uw auto aan ons verkopen

Het wil nog wel eens voorkomen dat klanten onze autohandel & sloperij opbellen om een occasion te verkopen van 7 jaar of jonger. Dit leidt meestal niet tot een verkoop, aangezien dergelijke auto’s niet tot onze doelgroep behoren (tenzij de auto total loss is).

In welke situatie verkoopt u uw auto aan onze autosloperij? Wij leggen het u graag uit.

Ja, in deze situatie neemt u contact met ons op:

  • Auto’s die total loss zijn verklaard, ongeacht de leeftijd van de auto.
  • Auto’s die onverkoopbaar zijn geworden als tweedehands auto (schade of mankementen doen er niet toe).
  • Auto’s die niet door de APK keuring zijn gekomen en die u ongekeurd wilt verkopen (vanaf 7 jr of ouder).
  • Wanneer uw auto onvervoerbaar is geworden en u deze wilt laten afvoeren naar een autosloperij.
  • Indien u een oudere occasion wilt verkopen, die voor wederverkoop geschikt is.

Uw auto te koop aanbieden | Ga naar ons contactformulier | Of bel: 0657 1827 92

Wanneer kopen wij uw auto niet?

  • Occasions van 7 jaar of jonger worden door ons niet opgekocht. Onze klanten zijn nl. opzoek naar voordelige, oudere auto’s, waardoor de inkoop van jonge occasions niet tot de mogelijkheden behoren.

U ziet, in praktisch alle gevallen kopen wij uw auto, behalve wanneer het (te) jonge occasions betreft.

Auto verkopen aan Dealer

Wanneer is het interessant uw auto aan een dealer te verkopen? Hebt u uw oog op een nieuwe auto laten vallen bij de dealer, onderhandel dan over de prijs, en vraag de inruilwaarde voor uw eigen auto. Voor het krijgen van de correcte marktwaarde van uw auto, gaat u even naar Marktplaats. Hier ziet u direct wat de gemiddelde prijs van vergelijkbare auto’s zijn (let op bouwjaar, brandstof, aantal deuren, algehele staat en kilometerstand). Nu weet u wat uw eigen auto ongeveer zou moeten opleveren. Let op: bij de dealer ontvangt u doorgaans een lager bedrag voor uw auto dan wanneer u de auto zelf verkoopt.

Auto verkopen aan Particulier

Verkoopt u uw auto aan een particulier, dan zult u hier doorgaans meer geld voor ontvangen. De verkoop van een Opel op Marktplaats bijvoorbeeld, levert in de meeste gevallen (aanzienlijk) meer geld op dan wanneer u de Opel inruilt bij de Opel Dealer. Dit geldt natuurlijk voor vele automerken.

Enig nadeel is het geduld wat u soms zult moeten opbrengen, en het ontvangen van vreemden over de vloer. Hoewel u onder het laatste uit kunt komen door uw auto elders te parkeren. Neem in dat geval de autopapieren alvast mee. Bevalt de auto, dan kunt u direct samen naar het postkantoor voor de overschrijving.

Comments are closed.

---