Wat is een goede dakkoffer voor mijn auto?

Met de auto op vakantie betekent soms passen en meten. Maar al te vaak wil je meer meenemen dan er eigenlijk in past. Herkenbaar? Wie echt ruimtegebrek heeft in de auto kiest voor een dakkoffer, om zo meer ruimte te creëren.

Dakkoffer, ideaal bij ruimtegebrek

Een dakkoffer biedt net even dat stuk extra ruimte als je met de auto op reis gaat. Je monteert hem eenvoudig via een dakdrager. De nieuwste generatie dakdragers maken de klus nóg eenvoudiger dankzij een ‘snel montage systeem’. Het is belangrijk uiteraard dat de dakdrager en dakkoffer op elkaar aansluiten. Hoe schaf je beiden nu eigenlijk aan? Wil je een dakkoffer kopen, lees dan vooral verder.

Hoe bepaal je welke dakkoffer je het beste kunt kopen?

Dakkoffers zijn in verschillende modellen verkrijgbaar. Zodra je bij de leverancier op de website komt kun je gemakkelijk navigeren om zo tot de juiste dakkoffer en dakdrager systeem te komen. Gelukkig valt er wel echt iets te kiezen, voor ieder type auto (merk, model) zijn specifieke dakkoffers verkrijgbaar. Zij sluiten aan bij de afmeting van het dak, wat natuurlijk erg belangrijk is voor de montage en rijgedrag van de auto. Een dakkoffer mag uiteraard niet uitsteken, dat komt het aerodynamisch design niet ten goede. Bij de juiste afmeting werkt het aerodynamisch design optimaal en glijdt de dakkoffer door de wind.

Tijdens de online bestelling navigeer je altijd naar de juiste dakkoffer, zo kun je aangeven welk type auto je hebt, wat de dakkoffer van je keuze is, je selecteert je favoriete kleur, en vervolgens krijg je een overzicht van de beschikbare dakkoffers die aansluiten bij je wens. Iedereen kan dus eenvoudig een dakkoffer online kopen.

Hoe gebruik je de dakkoffer?

Een dakkoffer vul je doorgaans geheel op met een niet te zware lading. Je stopt er bijvoorbeeld schoenen, kleding, handdoeken, beddengoed et cetera in.

  • Zorg ervoor dat de dakkoffer goed gevuld is, zodat spullen nooit kunnen rollen door de dakkoffer en beschadigd raken (of de dakkoffer zelf beschadigd raakt hierdoor).
  • Stop geen dure apparatuur in de dakkoffer. Ze zijn doorgaans net wat inbraakgevoeliger dan de binnenzijde van de auto – alhoewel de dakkoffer uiteraard ook op slot te doen is.
  • Plaats geen vochtige spullen in de dakkoffer, of spullen die breekbaar zijn.
  • Dakkoffers kunnen soms enig vocht doorlaten tijdens extreme weersomstandigheden, hoewel de huidige dakkoffers hermetisch af te sluiten zijn. Houd het echter toch in je achterhoofd.
  • Dakkoffers zorgen voor extra benzineverbruik (door de weerstand van de wind). Blijf daarom niet met een lege dakkoffer rijden wanneer de vakantie weer voorbij is!

Tot slot: bij het kiezen van een dakkoffer is het eveneens belangrijk om te kijken naar de draagkracht van je auto. Je vindt deze informatie terug in de handleiding van je auto. Alles tezamen; de dakkoffer, dakdrager en vulling van de dakkoffer mogen nooit zwaarder zijn dan aangegeven.

Comments are closed.

---