Yes, eindelijk 18!

Wanneer je bijna 18 bent, zijn er een aantal dingen die gaan veranderingen in je leven. Naast het betalen van belasting en het “nu echt bijna volwassen” worden, zijn het ook een hoop leuke dingen. Zo mag je volgens de wet legaal alcohol drinken én kun je je rijbewijs gaan halen. Je mag tegenwoordig vanaf 16,5 al beginnen met rijlessen, maar vanaf je 18e mag je dan eigenlijk zelf – in je eentje – achter het stuur kruipen. En ga je hierna gelijk je eerste auto aanschaffen of spaar je het nog op voor andere doeleinden?

Je rijbewijs halen

Yes! Je mag nu echt je rijbewijs gaan halen. Dit is voor veel kinderen (of jong volwassenen)  een grote stap. Wanneer je eerder je rijbewijs voor een bromfiets hebt gehaald, is het een minder grote stap. Heb je nog helemaal geen ervaring in het (motorisch) verkeer? Dan kan het best even spannend zijn. Gelukkig gaan er nog meerdere lessen met een professional aan vooraf, voordat het jouw verantwoordelijkheid is.

Nadat je je theorie examen hebt behaald, zul je een rijschool moeten vinden. Je kunt dit ook tussentijds doen. Het aanbod in rijscholen is enorm groot. Toch steken er een aantal boven uit. Rijschool Troy in Utrecht is bijvoorbeeld een voorbeeld van een goede rijschool. Het voordeel hier is dat je in een grote stad leert autorijden, waardoor niets meer te gek is!

De aanschaf van een auto

Wil je na het behalen van je rijbewijs direct een auto aanschaffen? Dit is vaak een leuke investering die je je leven lang niet meer vergeet. Je eerste eigen auto is een mijlpaal, maar ook gelijk een prijzige. Via tweedehands websites is er een leuk aanbod, wanneer je niet direct geld hebt voor een gloednieuwe auto. Toch opzoek naar een uniek exemplaar? Denk dan eens na over een auto invoeren uit het buitenland. Dit kan je tevens veel geld besparen.

Deze advertorial is geplaatst door (Roderick van Straten), gegevens zijn bekend bij en geverifieerd door de beheerder van deze website.

Comments are closed.

---