Wanbetalers bij de autodealers

Rechten opkopen van een vordering
Een steeds populairder wordende manier om van alle rondslomp af te zijn die vordering met zich meebrengen is door de vordering aan een derde partij de verkopen (aldus enkele van mijn collega’s en kennissen). Ik ben hier zelf eens achteraan gegaan om uit te vinden hoe dit nu in elkaar zit. Via de website www.vordering-verkopen.nl kon ik snel en duidelijk antwoorden vinden
Wanbetaling oplossen
Middels een akte van sessie kan een 3e partij een vordering en de daarbij horende rechten opkopen. Deze 3e partij (bijvoorbeeld www.vordering-verkopen.nl) gaat dan zelf achter het geld aan terwijl degene die de vordering verkocht heeft direct het geld op zijn rekening krijgt. Dit is dus een enorm voordeel aan het verkopen van de vordering: niet meer wachten op je geld, geen risico op een volledige wanbetaling of extra proces kosten of kosten van het inhuren van een incassobureau. Het bod dat op jouw vordering gedaan wordt is natuurlijk wel een iets lager bedrag als het totale bedrag van de vordering. De 3e partij neemt dan ook niet alleen het recht om cassatie van het totaal bedrag over maar ook de bijbehorende risico’s die veel particulieren nu juist ontlopen. Door het opzetten van een berekening, schat de website van akrevpa franchising b.v. het risico in en maken ze een bod op maat waarvoor ze alleen de factuurgegevens, gemaakte afspraken over levering/service, en de gegevens van de wanbetaler nodig hebben. Zo kunnen ze snel en eenvoudig uw vordering opkopen en bent u van alle ellende af. Vervolgens gaan ze zelf, net als een incassobureau, volgens de voorgeschreven regels netjes te werk om de wanbetaler te overtuigen tot het betalen van het openstaande bedrag.
De toekomst na het verkopen van een vordering
Inmiddels heb ik al verschillende positieve verhalen gehoord over het verkopen van vordering en ik ben dan ook absoluut van plan dat wanneer er bij mij zich weer een wanbetaler aandient ik er niet meer zelf achteraan ga, maar de vordering verkoop en me bezig houdt met het verder groot brengen van mijn bedrijf.

Ga naar de website: Wanbetalers bij de autodealers

Deze post is geplaatst door Piet via IP adres: 83.163.103.193.

Comments are closed.

---