Bedrijfswagen aanschaffen? Lees eerst deze tips!

Wanneer je voor je werk grote spullen moeten vervoeren, bijvoorbeeld als je cameraman, loodgieter of glaszetter bent, is een bedrijfsauto om dit alles te vervoeren geen overbodige luxe. Bij de aankoop van zo’n bedrijfswagen kunnen echter nogal wat zaken komen kijken. In deze blog lees je waar je allemaal rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een bedrijfsauto.

Tweedehands of niet?

Het kopen van een tweedehands in plaats van compleet nieuwe bedrijfsauto kan verschillende voordelen, maar natuurlijk ook nadelen hebben. Het grootste voordeel van het aanschaffen van een tweedehands exemplaar is natuur de relatief lagere prijs ten opzichte van een nieuwe bedrijfswagen. Daar staat dan weer tegenover dat een tweedehands bedrijfsauto vaak meer onderhoud vereist en bovendien ook vaak ouder en hierdoor dus een stuk minder zuinig qua uitstoot. Hierdoor kan een tweedehands auto wellicht duurder uitvallen dan een nieuwe, maar dat is maar net afhankelijk van de situatie.

Laat je bedrijfswagen inrichten

Om de ruimte in je bedrijfswagen zo efficiënt mogelijk te benutten, kan je je busje laten voorzien van bedrijfswageninrichting. Een bijkomend voordeel van het laten inrichten van je bedrijfswagen is dat het een stuk professioneel oogt tegenover je klanten. Ten slotte kan je je werk veel beter doen wanneer je laadruimte netjes opgeruimd is en alle spullen netjes op hun plek liggen zodat je niet hoeft te zoeken.

Overige zaken

Er zijn ook allemaal kleine, formele zaken waar je rekening mee dient te houden bij de aanschaf van een bedrijfsauto. Zo moet je uitzoeken hoe duur het is om je auto te verzekeren. Ook is het verstandig om je te verdiepen in zaken zoals wegenbelasting en brandstofverbruik. Om te voorkomen dat je een voor verrassingen komt te staan of een miskoop doet, doe je er het beste aan om deze zaken vóór de aanschaf te researchen.

 

Comments are closed.

---