Laadkabel voor Tesla

Bestuurders worden steeds meer milieubewuster en zijn door deze reden overgestapt op het rijden van elektrische voertuig. Heel veel autofabrikanten zagen een gat in de markt en zo verkopen heel veel automerken tegenwoordig elektrische auto’s. Ook het automerk Tesla kwam met 2 modellen op de markt van elektrische auto’s. De zogenaamde Roadster en Model S.

De Tesla Model S wordt standaard met een enkele lader(tot 16 Ampère, 3-fase) geleverd. Meestal wordt hiervoor een 3x16A kabel bij gebruikt. Je kan optioneel de Tesla model ook met een dubbele lader bestellen, deze kan tot 32 Ampère, 3-fase laden. Hiervoor gebruik je een 3x32A kabel. Deze type kabel kan ook gebruikt worden op een Tesla met een enkele lader. De auto kan dan tot maximaal 16 Ampère worden opgeladen. Je kan een 3x16A kabel ook op een Tesla gebruiken met een dubbele lader. De maximale stroomsterkte zal begrensd worden tot 3x20A.

Als u een laadkabel op een vaste plek zoals thuis of werk gebruikt, dan zou voor een optimale lengte moeten kiezen van ongeveer 4 tot 6 meter lang. Mocht u de kabel op verschillende plekken willen gebruiken of voor onderweg, dan is het verstandig om een 6 tot 8 meter lange kabel aan te schaffen. Je weet van te voren niet hoever je auto van de oplaadpunt geparkeerd moet worden.

Waar en wanneer opladen

Je kan overal, waar een stopcontact te vinden is. Je elektrische auto opladen. Alleen het soort stopcontact of laadstation bepaalt de laadsnelheid. Je kan je elektrische auto het beste ‘s nachts opladen, wanneer je auto thuis geparkeerd staat. Je kan een Tesla laadkabel tegenwoordig bijna overal kopen/bestellen. Je hoeft niet naar een speciaalzaak of een Teslazaak te gaan. Je kan een Tesla oplaadkabel namelijk ook online bestellen.

Tesla en modern techniek

Het Amerikaanse merk Tesla is op dit moment bezig met het ontwikkelen van een automatische laadkabel voor elektrische auto’s. De lader zal automatisch uit de muur komen zodra een Tesla auto in de buurt is en maakt een verbinding als een stevig metalen slang. Topman Elon Musk, heeft nog geen details uitgegeven, maar hij liet wel weten dat het systeem waar Tesla hard aan werkt, vooral voor de S-modellen ontwikkeld zal worden.

Deze informatie werd mede mogelijk gemaakt door www.123autos.nl

Comments are closed.

---