Onveilige parkeerplaatsen

Vrachtwagenchauffeurs blijken zich nog steeds onveiliger te voelen op parkeerplaatsen langs de snelwegen. Ondanks beloofde maatregelen om te criminaliteit terug te dringen komen er regelmatig incidenten voor door slechte verlichting en duistere figuren die ‘s nachts rondhangen op de Nederlandse parkeerplaatsen.

Onderzoek onder 1000 vrachtwagenchauffeurs

Meer dan 1000 vrachtwagenchauffeurs werden over dit onderwerp ondervraagd door Rijkswaterstaat en de meesten voelen zich vooral ‘s nachts onveilig als ze in hun truck noodgedwongen moeten overnachten op een Nederlandse parkeerplaats.

Koste wat kost niet overnachten op parkeerplek

Nederlandse chauffeurs trachten ‘kosten wat kost’ thuis te komen om niet onderweg te hoeven overnachten. In Nederland is het echt een stuk slechter dan in het buitenland. Er is bijna geen verlichting, waardoor er donkere hoeken te ontstaan op de parkeerplaatsen en politie laat zich daar ook niet zien, aldus ondervraagde vrachtwagenchauffeurs.

Vooral onveilig rond Rotterdam en Eindhoven

 

Rond Rotterdam en Eindhoven schijnt het helemaal bar en boos te zijn langs de snelwegen. Neem Rotterdam: hier vindt wellicht het meeste vrachtverkeer binnen Nederland plaats met de grote Rotterdamse havens… Verlichte parkeerplaatsen aldaar zijn reeds in de middag zo vol, dat er geen plek meer is om er je truck te parkeren. Vooral in de nachtelijke uren op dinsdag, woensdag en donderdag is het bijna onmogelijk op de 25 verlichte en bewaakte parkeerplaatsen te parkeren. Noodgedwongen moeten vrachtwagenchauffeurs hun trucks op de vluchtstrook parkeren om aan hun voorgeschreven rustperiode te komen. Dieseldieven die op minder beveiligde plekken hun slag slaan komen daardoor steeds vaker voor. Transport en Logistiek Nederland (TLN) vreest dan ook, dat het gevoel van onveiligheid bij beroeps vrachtwagenchauffeurs in de toekomst alleen maar toe zal nemen.

 

VeiligheidsMaatregelen vooralsnog niet toereikend

Door het kappen van bomen en struiken en het beveiligen van parkeerplaatsen door cameratoezicht werd getracht de plaatsen veiliger te maken. Ook het plaatsen van hekken en beveiligers hebben te weinig het beoogde effect. We wachten af wat de toekomst biedt…

Bron: Metro

Autosloop Rotterdam; alles over auto’s en wegen in en rond Rotterdam!

Sloopauto verkopen? Hoge prijs ontvangen en gratis sloopauto ophalen in Rotterdam? Bel ons dan direct of bezoek onze homepagina op deze site!

Bel 0657 18 27 92

Of vul het contact formulier in voor direct een hoog bod op uw auto!

Comments are closed.

---