Overbodige rijexamens

Jarenlang moesten chauffeurs, die lijden aan ADHD of AUTISME steeds opnieuw rijexamen doen. “Nergens voor nodig”, komt men nu achter. Aan een jarenlange lijdensweg van tienduizenden automobilisten, die aan bovengenoemde stoornissen lijden, is nu een einde gekomen. Ook patiënten met een matige nierschade moesten tot dusver ieder jaar opnieuw een rijexamen afleggen en allerlei tests ondergaan. volkomen overbodig, blijkt nu.

Verplichte herkeuringen vervallen

“De minister van infrastructuur en Milieu heeft op advies van de Gezondheidsraad besloten om de verplichte herkeuringen te laten vervallen”. zo laat een woordvoerster van het CBR weten. Dit geldt zowel voor de personenauto of motor als voor de vrachtwagen- en buschauffeur. Dit kan men zeker goed nieuws noemen voor de talrijke chauffeurs, die elk jaar weer door de medische molen werden gehaald. Bovendien moesten ze de vaak gepeperde rekeningen zelf ophoesten. Een beroeps vrachtwagenchauffeur moest ieder jaar een vier-maandelijkse procedure doorlopen, hetgeen hem honderden euro’s kostte, alvorens hij weer achter het stuur mocht kruipen. Ook iemand, die ADHD heeft moet ieder jaar opnieuw bewijzen, dat hij in staat is om een auto te besturen. “Ik drink weken van tevoren geen druppel alcohol, zodat ze niets kunnen aanmerken bij de psychische controle. Ik heb inmiddels 800.000 kilometer schadevrij gereden, maar moet me ieder jaar weer opnieuw bewijzen!” Het nieuwe beleid zal de bestuurders naast een hoop onzekerheid ook vele duiten schelen.

Bron: Metro

Op deze website gepubliceerd door Autosloop Rotterdam – altijd op de hoogte blijven van het laatste autonieuws uit de regio Rotterdam e.o.

Post Tagged with ,

Comments are closed.

---