Rechter buigt zich over snelheidsverhogingen Rotterdam

Door het verhogen van de snelheid van 80 naar 100 kilometer per uur op de A13 zou de levensverwachting van omwonenden van de Rotterdamse wijk Overschie met minstens 20 dagen worden verkort.

Veranderende snelheden A13 nabij Rotterdam

 

De snelheidslimiet op de A13 is de afgelopen jaren nogal veranderd. In de jaren 90 was de snelheidslimiet ter hoogte van Rotterdam Overschie 100 km p/u. Waarna deze werd teruggeschroefd tot 80 km p/u – wat nu inmiddels weer naar 100 km p/u is veranderd… Het traject Delf – Den Haag was voorheen 120 km p/u en is nu al jaren inmiddels nog maar 100 km p/u

Gezondheidsschade

Arno Bonte, fractievoorzitter van Groen-Links vindt dat Melanie Schultz Minister van Infrastructuur persoonlijk aansprakelijk is voor deze ernstige gezondheidsschade. Sinds de snelheidsverhoging op de A13 vanaf juli hebben onderzoekers van de DCMR er meer uitstoot van roetdeeltjes en uitlaatgassen gemeten. De uitstoot was meer dan 2 keer hoger dat werd verwacht . Daardoor daalt de levensverwachting van de 8500 inwoners van de Rotterdamse wijk Overschie met ca. 20 dagen.

Verkassen of.. blijven?

Wie het traject kent weet dat veel portiek woningen in de wijk Rotterdam Overschie pal op de snelweg staan; we spreken dan over circa 20 meter vanaf de snelweg… Bewoners van dergelijke flats zullen waarschijnlijk nog veel meer hinder ondervinden dan elders in de wijk.

Ondanks deze onrustbarende voorspellingen willen vele bewoners van Overschie niets weten van verhuizing. Zij wonen prettig in de wijk, ondanks het feit, dat de laatste tijd in deze omgeving veel mensen zijn overleden. “Maar, of dat ligt aan de uitlaatgassen is niet te achterhalen” volgens een bewoonster. De gemeente Rotterdam, Milieudefensie en de bewoners van Overschie-Rotterdam hebben een rechtszaak aangespannen om de maximumsnelheid terug te draaien. Binnenkort zal de rechter hierover uitspraak doen.

Bron: Metro

Autosloop Rotterdam

Wij van autosloop Rotterdam komen natuurlijk ook vaak in Overschie een sloopauto ophalen en telkens weer valt op wat een uitlaatdampen in de wijk hangen, vooral nabij de snelweg. Want al het vrachtwagenverkeer dendert dwars door deze wijk op weg naar de Europoort of de Botlek.

Als autosloperij zijn wij dan ook voorstander van een terugdraaiing van de snelheidslimiet naar 80 km p/u door deze wijk, of variabele snelheidslimieten, zoals 100 km p/u tijdens de spits en buiten de spits 80 km p/u.

Wilt u overigens in Overschie uw sloopauto te koop aanbieden, neem dan contact met ons op; wij halen gratis uw sloopauto op én bieden u een hoge vergoeding hiervoor!

Comments are closed.

---