Verkeersveiligheid verhogen d.m.v. Jumboblokken

Er kunnen gevaarlijke verkeerssituaties optreden indien een zachte berm, langs het water bijvoorbeeld, overloopt in een doorgaande weg. Steeds vaker besluit de betreffende gemeente daarom meestal opvallende gele jumboblokken te plaatsen bij onoverzichtelijke bochten op dergelijke wegen. De gele kleur dient er uiteraard voor om de automobilist te waarschuwen dat hier betonblokken liggen, die je maar beter kunt mijden.

Jumboblokken voor privé gebruik?

Als particulier mag u natuurlijk geen jumboblok laten plaatsen langs een openbare weg. Hebt u opgemerkt dat langs bepaalde wegen jumboblokken effectief zouden kunnen zijn, neem dan hierover contact op met uw gemeente.

Op eigen terrein plaatsen

Beschikt u echter over een eigen terrein, met eigen weg naar uw woning toe, dan zou u wel kunnen overwegen hier enkele jumboblokken te plaatsen. Zorg dan dat u opvallende blokken plaatst, die goed zichtbaar zijn voor eventueel bezoek, u wilt echter niet in onenigheid raken met uw bezoek wat onverhoopt tegen een betonblok is gereden met de auto. Een reden om zelf jumboblokken te plaatsen kan zijn dat u wildparkeerders wilt tegengaan. Dankzij jumboblokken wordt wildparkeren een onmogelijkheid! U kunt natuurlijk ook voor witte jumboblokken kiezen; deze vallen eveneens op, maar gaan toch iets stijlvoller in de omgeving op dan gele blokken.

Bestellen

Jumboblokken zijn te zwaar om zelf te vervoeren (mits u niet over een vrachtwagen beschikt). U bestelt deze eenvoudig op de website Jumboblokkenbeton.nl. Het assortiment wordt uit eigen voorraad geleverd en z.s.m. bij u bezorgd. Hebt u vragen over uw bestelling, neem dan contact op met het deskundige team.

 

Comments are closed.

---